Een Uitgebreide Gids Over Muurdecoratie

  My Nametags Wall, Door, Height Stickers

  Het aanbrengen van muurstickers is een fantastische manier om meer de kamer van uw kind of de speelkamer vorm en karakter te geven. Muurstickers zijn ook een leuke en gemakkelijke manier om te decoreren voor een feestje of een speciale gelegenheid. Vooraleer u kunt genieten van onze nieuwe muurstickers, moet je ze natuurlijk aan de muur aanbrengen. In deze uitgebreide gids zullen we u tonen hoe je deze kunt aanbrengen als een professional. We zullen je alle types stickers uitleggen, gemaakt uit verschillende materialen, voor diverse doeleinden en hoe men deze moet vasthangen. We zullen alles aan bod brengen: van het kiezen van de juiste stickers voor uw ruimte tot het meten en correct knippen, tot het vastmaken aan de muur. Dit laatste hebben we het liefst zonder kreuken of luchtbellen. Indien u een specifieke vraag heeft, surf naar de relevante hulp via onderstaande links. Laten we beginnen!

 

Hoe moet je de muurstickers aanbrengen?

Wat zijn muurstickers?

  Muurstickers zijn zelfklevende stickers, gemaakt uit vinyl, die je aan de muur, deuren, ramen en andere oppervlakten kunt kleven. Ze zijn heel erg populair geworden deze laatste jaren, doordat ze vlug en gemakkelijk gelijk welke ruimte kunnen personaliseren en deze zo vorm en karakter geven. Sommige muurstickers zijn ontworpen om eruit te zien als verwijderbaar behang, terwijl andere zijn voorzien van ingewikkelde ontwerpen of speelse karakters. Muurstickers komen in alle maten en vormen, en er zijn oneindig veel ontwerpen en styles waaruit men kan kiezen. In essentie kunnen ze ingedeeld worden in twee types: op doel of door materiaal.


  My Nametags Wall, Door, Height Stickers and other wall decor


Muur Stickers gebaseerd op Doel

  Er zijn verschillende soorten muurstickers op de markt, waaronder:


 • Muurstickers: Zoals de naam het reeds zegt, deze stickers zijn gemaakt voor muren. Muurstickers kunnen groot genoeg zijn om een hele muur te bedekken of klein genoeg om gebruikt te worden als randje. Ze komen in een grote mate van vormen en ontwerpen, inlcusief dieren, personages, bloemen en landschappen. Ze kunnen gebruikt worden om je kinderkamer(s), speelkamer of andere te decoreren.
  Muurstickers zijn meer dan alleen een manier om je kinderkamer te decoreren; ze kunnen ook gebruikt worden als leermateriaal. Muurstickers met leerrijke inhoude zijn beschikbaar, zoals wiskundige problemen, spelling en zelfs het zonnestelsel.

 • Deurstickers: Deurstickers zijn gemaakt om op deuren te kleven, zowel voor binnen als buiten. Buitendeurstickers zoals voordeurstickers, hebben meestel een weervaste laag om hen te beschermen van de regen, wind, zon... Binnendeurstickers, daarentegen, zijn ontworpen om losgemaakt te worden zodat je deze steeds kunt hangen op een andere locatie, steeds wanneer je dit wenst.
  Net zoals muurstickers komen de deurstickers in verschillende vormen en afmetingen en kunnen ze gebruikt worden om de deuren in uw huis te decoreren. Ze zijn perfect voor het toevoegen van kleur of een leuk ontwerp te geven aan je kinderkamer, badkamer of speelkamer. Ze kunnen zelf gebracht worden op een kast of koelkast, indien deze van goede kwaliteit zijn.

 • Hoogtemeters: Hoogtemeters zijn muurstickers die de lengte van een kind meten naarmate ze groeien. Ze kunnen op elk vlak oppervlak worden aangebracht, zoals de binnenkant van een kastdeur, en zijn meestal gemarkeerd in zowel inches als centimeters. Hoogtemeters zijn een geweldige manier om de groei van uw kind bij te houden, maar ze kunnen ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Er zijn nu hoogtemeters met leuke ontwerpen en karakters, waardoor ze perfect zijn voor kinderkamers of speelkamers.

 • Raamstickers: Raamstickers zijn ontworpen om aan de binnenkant van ramen te worden aangebracht. Ze zijn er in verschillende ontwerpen, waaronder personages, landschappen en abstracte patronen. Ze zijn geweldig om wat persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen of om een raam op te fleuren voor een speciale gelegenheid. Raamstickers zijn gemaakt van doorschijnend materiaal dat natuurlijk licht doorlaat, dus ze zijn perfect voor kamers met beperkt zonlicht. Ze kunnen ook worden gebruikt op glazen privacy ramen.

 • Plafondstickers: Plafondstickers zijn ontworpen om op plafonds te worden aangebracht om een unieke en leuke look te creëren. Deze zelfklevende stickers zijn vaak gemaakt van glow-in-the-dark materiaal zodat ze ook in het donker goed zichtbaar zijn. Ze zijn er in verschillende vormen en ontwerpen, waaronder sterren, planeten en regenbogen. Ze zijn geweldig om iets extra's toe te voegen aan de slaapkamer of speelkamer van je kind. Bovendien zijn ze perfect voor themakamers en feesten.


Muur Stickers gebaseerd op Materiaal

  Repositionable, Removable, Permanent Wall Stickers

  Het materiële verschil hangt eravn af of u op zoek bent naar een tijdelijke of permanente oplossing. Dit wordt bepaald door het type lijm dat op de achterkant van de sticker wordt gebruikt:

 • Herpositioneerbaar: herpositioneerbare muurstickers zijn gemaakt met een tijdelijke lijm waardoor ze meerdere keren kunnen worden verwijderd en opnieuw aangebracht zonder hun plakkerigheid te verliezen. Ze zijn een uitstekende optie voor huurders die hun muren willen decoreren zonder schade aan te richten. Als je een fout maakt tijdens het aanbrengen, kun je de stickers er gewoon aftrekken en het opnieuw proberen. Om herpositioneerbare stickers tussen gebruik in te bewaren, bewaar ze in hun originele verpakking of plaats ze tussen twee stukken bak- of vetvrij papier. Dit zal helpen voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken en er een puinhoop van maken.

 • Verwijderbaar: verwijderbare muurstickers hebben ook een tijdelijke lijm, maar ze zijn niet zo plakkerig als verplaatsbare stickers. Ze kunnen worden verwijderd zonder resten achter te laten, maar de sticker wordt daarbij vernietigd. Ze zijn een prima en mogelijk goedkopere optie als je je muren wilt decoreren zonder ze te beschadigen en je je zorgen wilt maken dat je ze na een tijdje moet verwijderen.

 • Permanent: permanente muurstickers hebben een permanente lijm die aan de muur blijft plakken totdat u deze verwijdert. Deze worden bijna nooit aanbevolen voor particuliere woningen. Ze worden niet aanbevolen voor huurders of mensen die later van gedachten willen kunnen veranderen over hun inrichting, omdat het een uitdaging (en soms onmogelijk) kan zijn om ze te verwijderen zonder de muur te beschadigen. Als u besluit om voor een permanente sticker te gaan, zorg er dan voor dat u zeker bent van uw keuze en dat het ontwerp iets is waar u jarenlang van zult houden. U moet waarschijnlijk een professional erbij halen bij het plakken van permanente muurstickers, aangezien een slecht aangebrachte muursticker niet kan blijven zitten, maar de muur kan beschadigen wanneer deze wordt verwijderd.


Hoe u de juiste muurstickers voor uw ruimte kiest

  De eerste stap bij het aanbrengen van muurstickers is het kiezen van de juiste stickers voor je ruimte. Houd bij het kiezen van stickers rekening met het volgende:

 • De grootte van de ruimte: : Zorg ervoor dat u stickers kiest die de juiste maat hebben voor de ruimte die u wilt decoreren. Gebruik een liniaal om de afmetingen van de ruimte te meten en kies vervolgens stickers die minstens zo groot zijn. Houd rekening met de ruimte en afstand tussen de stickers bij het kiezen van een ontwerp voor huisdecoratie.
 • De vorm van de ruimte: niet alle stickers passen in elke ruimte, dus zorg ervoor dat u de stickers kiest die passen bij de vorm van het gedeelte dat u wilt decoreren. Als u bijvoorbeeld een ronde spiegel in uw badkamer hebt, kies dan een ronde sticker die daarbij past. Als u een vreemd gevormde ruimte hebt, overweeg dan om een op maat gemaakte sticker te gebruiken.
 • Het thema van de ruimte: Kies stickers die passen bij het thema of de stijl van de kinderkamer of speelkamer. Als de kamer van uw kind bijvoorbeeld is ingericht in een jungle-thema, kies dan voor stickers met dieren of bomen. Als u niet zeker weet welk thema u moet kiezen, raadpleeg dan een professionele interieurontwerper.
 • De kleur van de ruimte: Kies stickers die passen bij de kleuren van de kinderkamer of speelkamer. Als u niet zeker weet welke kleuren u moet kiezen, overweeg dan om u te houden aan neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs of felle primaire kleuren zoals rood, blauw en geel.
  Where to apply wall stickers

 

De muur voorbereiden voordat u stickers aanbrengt

  Voordat u muurstickers op de slaapkamer of speelkamer van uw kind aanbrengt, moet u de muur voorbereiden. Dit omvat het reinigen van de van de muur en het verwijderen van stof of vuil. Hier zijn de zeven do's en don'ts van het voorbereiden van een muur voor stickers:

DO'S:

  Must do when applying wall decor
 • 1- Reinig het oppervlak van de muur: gebruik een vochtige doek of spons om de muur schoon te maken. Als u een spons gebruikt, wring hem dan eerst uit, zodat hij niet te nat wordt. U wilt niet dat er water langs de muren van uw kind druppelt!
 • 2- Verwijder stof of vuil: Gebruik een stofzuiger om stof of vuil van de muur te verwijderen.
 • 3- Droog de muur: laat de muur volledig drogen voordat u stickers aanbrengt. Als de muur pas geschilderd is, kunt u het beste 3-4 weken wachten voordat u stickers aanbrengt. Bij nieuwe verf komen vluchtige organische stoffen (VOS) vrij, waardoor de stickers gaan schilferen of bubbelen.
 • 4- Maak een effen oppervlak klaar: Als u stickers op een muur met textuur aanbrengt, gebruik dan een strijkijzer of een föhn om de textuur glad te strijken. Het aanbrengen van stickers op een gestructureerd oppervlak kan leiden tot luchtbellen of kreukels.
 • 5- Controleer het weer: plak geen stickers op regenachtige dagen of dagen met een hoge luchtvochtigheid. De lijm op stickers blijft minder snel plakken in vochtige omstandigheden.
 • 6- Laat de sticker op kamertemperatuur: laat uw sticker 24 uur op kamertemperatuur liggen voordat u hem op de muur aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het beter blijft plakken als het eenmaal is aangebracht. Kamertemperatuur is 15-25 C of 60-80F.
 • 7- Laat de achterkant van de sticker erop: het kan verleidelijk zijn om de achterkant van de sticker te verwijderen zodra u deze hebt ontvangen, maar doe dat niet! Verwijder deze pas als u klaar bent om de sticker aan te brengen. Als u het papier voortijdig verwijdert, kan de lijm zijn plakkerigheid verliezen.

DON'TS:

  What not to do when applying wall decor
 • 1- Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen om de muur schoon te maken: Schurende schoonmaakmiddelen zijn onder andere schuursponsjes, staalwol en bleekmiddel. Deze schoonmaakmiddelen kunnen het oppervlak van uw muur beschadigen en het plakken van stickers bemoeilijken.
 • 2- Gebruik geen oplosmiddelen: olieproducten of alcohol om de muur schoon te maken: Deze chemicaliën kunnen de stickers beschadigen en ervoor zorgen dat ze loslaten.
 • 3- Gebruik geen stoomreiniger: Stoomreinigers kunnen schade aan de muur of het behang veroorzaken en mogen niet worden gebruikt.
 • 4- Breng geen stickers aan op een nat oppervlak: Wacht tot de muur volledig droog is voordat je stickers aanbrengt. Als u stickers op een vochtige ondergrond aanbrengt, kunnen de stickers loslaten of van de muur loslaten.
 • 5- Plak de stickers niet in direct zonlicht: Zonlicht kan de lijm op stickers minder effectief maken en ervoor zorgen dat de stickers na verloop van tijd vervagen.
 • 6- Plak geen stickers boven een verwarming of ventilator: Stickers die boven een verwarming of ventilatieopening worden geplaatst, kunnen kromtrekken en kunnen losgeraken of eraf vallen.
 • 7- Plak stickers niet rechtstreeks op behangpapier: Behang kan beschadigd raken door de lijm op muurstickerstickers. Verwijder in plaats daarvan eerst het behang voordat u de stickers aanbrengt.


Welk gereedschap kan ik nodig hebben om muurstickers aan te brengen?

  Tools you may need when applying wall stickers

  Gereedschap dat u nodig kunt hebben bij het aanbrengen van muurstickers Voor het aanbrengen van muurstickers hebt u, afhankelijk van het soort sticker, mogelijk alle of enkele van de volgende gereedschappen nodig. Lees de instructies en denk na over hoe u het gaat doen voordat u begint, en zorg ervoor dat u al het gereedschap bij de hand hebt dat u nodig zou kunnen hebben.

 • Waterpas: Dit gereedschap zal u helpen ervoor te zorgen dat uw stickers waterpas zijn.
 • Liniaal: Hiermee kunt u de stickers nauwkeurig opmeten en markeren.
 • Potlood: Dit is nodig om markeringen op de muur te maken voordat u de sticker aanbrengt.
 • Meetlint: Dit zal u helpen bij het meten en snijden van uw stickers op de juiste maat.
 • Creditcard/rijbewijs/andere kaart: Dit kan worden gebruikt om luchtbellen en rimpels glad te strijken.
 • Schaar/Andere snijders: Deze kunnen worden gebruikt om stickers op de gewenste maat te snijden.
 • Afplakband: Dit helpt ervoor te zorgen dat de randen van de stickers recht zijn.
 • Keukenpapier: Dit zal nodig zijn als u de natte methode gebruikt die hieronder wordt beschreven om stickers aan te brengen. U gebruikt het om de muur schoon te maken en eventuele lijmresten te verwijderen.
 • Transfer Tape: Dit is ook nodig als u de natte methode gebruikt om stickers aan te brengen. Het helpt om de sticker over te brengen van het papier op de muur.Hoe muurstickers aan te brengen: Stap-voor-stap handleiding

  Nu je volledig bent uitgerust met de nodige gereedschappen en kennis, kunnen we beginnen met het aanbrengen van muurstickers. Er zijn ten minste drie manieren om muurstickers aan te brengen:


1) Het aanbrengen van kleine stickers

  Het aanbrengen van kleine stickers, zoals de prachtige bouwmuurstickers van My Nametags waar elke kleine jongen dol op zal zijn, is de makkelijkste manier. Volg deze eenvoudige stappen:

  1- Meet en markeer de sticker met een potlood waar je hem op de muur wilt plaatsen.
  2- Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de sticker waterpas zit.
  3- Oefen druk uit op de sticker met uw vingers en trek langzaam de achterkant eraf.
  4- Duw van de ene hoek van de sticker naar de andere om er zeker van te zijn dat er geen luchtbellen zijn.
  5-Perfect! Laat uw kleintje zijn kunstwerk bewonderen.


2) Het aanbrengen van grote muurstickers

  Het aanbrengen van grote stickers zoals een deur of muurstickers kan een beetje meer uitdagend zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat er meer oppervlakte is voor luchtbellen om te vormen. Maar je moet je niet laten ontmoedigen, want met een beetje geduld en de juiste technieken, kun je de sticker zonder problemen aanbrengen. Het eerste wat u moet weten is dat deze stickers uit drie lagen bestaan: de bovenste laag is de vinylsticker, de middelste laag is de lijm, en de onderste laag is het steunpapier. Hoewel je het misschien alleen kunt aanbrengen, is het veel gemakkelijker om het met de hulp van een vriend te doen. Wanneer u klaar bent om de sticker aan te brengen, volgt u deze stappen in volgorde:

  1- Maak het oppervlak van de muur schoon met een vochtige doek om eventueel stof of vuil te verwijderen. Droog het oppervlak met een schone doek.

  2- Plaats de sticker op het oppervlak met de transparante applicatielaag naar boven. Gebruik zware voorwerpen zoals boeken of gewichten om de sticker op zijn plaats te houden. Laat het zo enige tijd liggen om ervoor te zorgen dat de sticker zich goed hecht aan het oppervlak.

  3- Gebruik op het oppervlak een creditcard of een ander hard voorwerp om de luchtbellen of vouwen glad te strijken.

  4- Gebruik een potlood en een liniaal om de randen van de sticker op de muur af te tekenen. Dit is nodig om te zorgen voor een rechte rand wanneer u de sticker snijdt.

  5- Til de sticker voorzichtig van het oppervlak en gebruik schilderstape om de hoeken van de sticker aan de muur vast te maken. Breng afplakband van boven naar beneden over de sticker aan om een verticaal anker te maken, waarmee de sticker op zijn plaats wordt gehouden.

  6- Ga nu terug en kijk naar de sticker om te zien of hij op de gewenste plaats zit. Zo niet, breng dan de nodige correcties aan.

  7- Begin in de linkerhoek en verwijder de zojuist aangebrachte tape. Trek het stickervel langzaam los van het bakpapier. Gebruik in de hoek opnieuw de tape om het bakpapier aan de muur te bevestigen.

  8- Blijf van links naar rechts afpellen tot u het anker bereikt. Als er niemand is om de verwijderde helft van de sticker vast te houden, vouw hem dan gewoon op de niet-klevende kant naar de rit en gebruik schilderstape om hem op zijn plaats te houden.

  9- Verwijder met een breekmes of een schaar het bakpapier van het anker en knip het weg.

  10- Begin met het aanbrengen van de eerste helft van de sticker op het anker en strijk het langzaam naar buiten toe glad.

  11- Verwijder het anker en herhaal de stappen voor de andere helft van de sticker. Gebruik een creditcard of een hard voorwerp om eventuele luchtbellen weg te strijken.

  12- Perfect! Je grote muursticker zit nu stevig op de muur, zonder luchtbellen of rimpels..


3) De natte methode

  De natte methode is een van de meest populaire manieren om muurstickers aan te brengen. Het wordt gebruikt om zowel kleine als grote permanente stickers op glas of metalen oppervlakken te plakken. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen gevaar is dat de sticker loslaat of dat er luchtbellen ontstaan. Het is ook een geweldige manier om stickers op gebogen oppervlakken aan te brengen. Het nadeel is dat het uitdagender en tijdrovender kan zijn dan andere methoden. Om een sticker met de natte methode aan te brengen:

  1- Gebruik zeepwater om het oppervlak schoon te maken en droog het vervolgens af met een papieren doek of handdoek. Als alternatief kunt u alcohol gebruiken om glazen oppervlakken schoon te maken.

  2- Plaats uw vinyl of een vlakke ondergrond en breng er papieren transfer tape op aan. Gebruik een creditcard of een hard voorwerp, druk de transfer tape op het vinyl om ervoor te zorgen dat de lijm goed is bevestigd en dat er geen luchtbellen zijn.

  3- Snijd de overtollige transfer tape rond de contouren van de sticker. U hebt hiervoor een scherp mes nodig, zoals een cuttermes.

  4- Verwijder de fabrieksfolie van de sticker en zorg ervoor dat de lijm naar boven is gericht.

  5- Doe een druppel afwasmiddel in een kom met water. Het zou ideaal zijn om een spray te hebben om te helpen het water gelijkmatig op het vinyloppervlak aan te brengen.

  6- Plaats de natte sticker voorzichtig op het gewenste oppervlak en druk met uw handen op de transfer tape, eventuele luchtbellen eruit.

  7- Gebruik een trekker of een creditcard om het vinyloppervlak glad te strijken en overtollig water te verwijderen.

  8- Trek de transfer tape voorzichtig van de sticker en zorg ervoor dat het vinyl op zijn plaats blijft. Als het begint los te komen, druk het dan opnieuw aan en wacht tot het water wat meer is ingetrokken. Probeer het er dan opnieuw af te trekken.

  9- Klaar! Je sticker ligt nu op het oppervlak, zonder bubbels of rimpels.

 

Tips voor het inrichten van een kinderkamer met muurstickers

  Tips on decorating a child's room with wall stickers

  De leeftijd van uw kind is bepalend voor het soort muurstickers dat u moet kopen.

 • 1) Baby's: Houd het bij eenvoudige en kleurrijke ontwerpen die niet bedreigend zijn en de zintuigen van de baby niet te veel zullen prikkelen. Vermijd stickers met kleine ingewikkelde details of stickers met veel tekst. Gebruik grote en eenvoudige stickers om een centraal punt op één muur te creëren. Wetenschappers adviseren contrast en afwisseling in de slaapkamer van een baby om hun groeiende geest te stimuleren. "Omring een baby met zachte pastelkleuren, en je kunt hem net zo goed blinddoeken," zegt kinderarts Dr William Sear. Zwart en wit worden beschouwd als de meest contrasterende kleuren, dus het is een goed idee om ze in de slaapkamer van uw kind op te nemen.

 • 2) Peuters: Naarmate je kind ouder wordt, kun je beginnen met het introduceren van complexere ontwerpen en thema's. Peuters zijn nieuwsgierig en verkennen graag hun omgeving. Ze houden ook van dingen die mooi en kleurrijk zijn. Houd het bij speelse muurstickers met stripfiguren, dieren of bloemen. Vermijd ontwerpen met kleine details die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Probeer felle kleuren en interessante patronen te gebruiken om een levendige en leuke sfeer te creëren in de slaapkamer van je peuter. Je kunt ook het alfabet en cijfers introduceren op deze leeftijd. Peuters zijn leergierig en zullen het leuk vinden om deze begrippen op een leuke manier op hun muur te zien. Ze kunnen hun namen leren lezen en beginnen het concept van tellen te begrijpen. U kunt ook muurstickers mixen en matchen om unieke ontwerpen te maken. De eenhoorns en feeënstickers van My Nametags kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden met andere ontwerpen om een dromerige en mythische sfeer te creëren.

 • 3) Schoolgaande kinderen: Als je kind ouder wordt, kan hun slaapkamer een weerspiegeling worden van hun interesses en persoonlijkheid. Muurstickers kunnen een geweldige manier zijn om te pronken met hun hobby's en passies. Als uw kind van muziek houdt, koop dan muurstickers met muzieknoten of instrumenten. Als ze van wetenschap houden, koop dan wat atomen of planeten stickers. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van stickers voor de slaapkamer van je kind. Zorg ervoor dat je ontwerpen kiest die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind en die aansluiten bij zijn interesses. Omdat kinderen op deze leeftijd hun eigen mening kunnen hebben, is het een goed idee om ze te betrekken bij het kiezen van de stickers voor hun slaapkamer. Laat ze door catalogi of websites bladeren en de ontwerpen kiezen die ze het mooist vinden. Zo voelen ze zich meer eigenaar van hun kamer en zijn ze meer geïnteresseerd om de kamer netjes en opgeruimd te houden.


Problemen oplossen:

1) Hoe luchtbellen te verwijderen van muurstickers

  Luchtbellen zijn een veelvoorkomend probleem bij het aanbrengen van muurstickers. Als ze niet verwijderd worden, kunnen ze ervoor zorgen dat het ontwerp er ongelijk en slordig uitziet. Als je toevallig een paar luchtbellen krijgt na het aanbrengen van je muursticker, maak je dan geen zorgen en volg gewoon deze twee stappen:

  I. Gebruik een naald of speld om de luchtbel aan een rand te prikken. Prik niet in het midden van de luchtbel, anders zal deze alleen maar uitzetten en moeilijker te verwijderen zijn.

  II. Met een creditcard of een ander hulpmiddel strijkt u het vinyl langzaam en voorzichtig naar beneden in de richting van het gat. Dit zou de luchtbel moeten verwijderen en een glad oppervlak achterlaten.


2) Hoe rimpels of plooien verwijderen?

  Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat de sticker niet genoeg is uitgerekt voordat hij op de muur werd geplakt. Als je toch een rimpel of vouw in je sticker ziet, maak je dan geen zorgen! Volg gewoon deze twee stappen:

  I. Pas warmte toe op het gebied met behulp van een haardroger op een lage stand. Dit zal helpen om het vinyl zachter en plooibaar te maken. Gebruik echter niet te veel warmte, anders kun je de sticker beschadigen.

  II. Strijk het vinyl rustig en voorzichtig in een rechte lijn naar beneden in de richting van de vouw met een creditcard of een ander hulpmiddel. Dit zou de plooi/kreuk moeten verwijderen en een glad oppervlak achterlaten.


3) Hoe voorkom je dat muurstickers gaan bladderen?

  Muurstickers kunnen van de muur losgeraken als ze niet goed aangebracht zijn of als ze in contact komen met vocht. Als u merkt dat uw sticker begint af te bladderen, geen paniek! Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  I. Gebruik een haardroger op lage stand om warmte te voorzien op de kant van de sticker die afbladdert. De hitte zal het vinyl helpen plooibaarder worden en zal het gemakkelijker maken om terug op de muur te plakken. Nogmaals, gebruik niet te veel warmte, anders kunt u de sticker beschadigen.

  II. Strijk het vinyl voorzichtig in een rechte lijn naar de muur toe met een creditcard of een ander hulpmiddel. Dit zal de sticker helpen zich opnieuw aan de muur te hechten en te stoppen met afbladderen. Als dit niet werkt, kunt u een beetje behangplaksel of een spay-lijm gebruiken om de sticker weer vast te maken. Zorg ervoor dat je het in een dunne laag aanbrengt, zodat er geen oneffenheden of bobbels ontstaan.


4) Wat als mijn muursticker er volledig af valt?

  Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat de sticker niet genoeg is uitgerekt voordat hij op de muur werd geplakt. Als je toch een rimpel of vouw in je sticker ziet, maak je dan geen zorgen! Volg gewoon deze twee stappen:

  I. Pas warmte toe op het gebied met behulp van een haardroger op een lage stand. Dit zal helpen om het vinyl zachter en plooibaar te maken. Gebruik echter niet te veel warmte, anders kun je de sticker beschadigen.

  II. Strijk het vinyl rustig en voorzichtig in een rechte lijn naar beneden in de richting van de vouw met een creditcard of een ander hulpmiddel. Dit zou de plooi/kreuk moeten verwijderen en een glad oppervlak achterlaten.

  Dit is zeker een situatie die u wilt vermijden! Dit wordt meestal veroorzaakt wanneer je de instructies niet goed volgt of wanneer je niet wacht tot de sticker droog is voordat je hem helemaal aanraakt. Het aanbrengen van stickers op een pas geverfde muur is een van de meestvoorkomende redenen waarom ze eraf vallen. Nieuwe verf geeft gedurende een paar weken na het aanbrengen dampen af, en deze dampen kunnen ervoor zorgen dat de sticker zijn lijm verliest. Als dit gebeurt, moet u de sticker meestal weggooien en een nieuwe kopen. U kunt proberen het opnieuw aan te brengen, maar er is geen garantie dat het zal blijven plakken. Als u besluit om het opnieuw te proberen, volg dan dezelfde stappen als hierboven voor afbladderende stickers.Alternatieven voor Muurstickers

  Alternatives to Wall Stickers

  Indien je niet zo'n fan bent om de kinderkamer te decoreren met stickers zijn er steeds andere methoden om de kamer te versieren.

 • DIY Schilderen: Sommige mensen zijn goed in het schilderen met de vrije hand en het creëren van mooie, artistieke patronen voor de slaapkamer van je kind. Je kan ook gratis online handleidingen bekijken om deze aan te leren. Muurschilderingen, bijvoorbeeld, zijn een goede manier om de kinderkamer te personaliseren. Je kan erg schattige en leuke ontwerpen vinden online, of je zou zelfs je eigen muurschilderij kunnen ontwerpen met hulp van je kind! Maar het schilderen van muren is een zeer tijdsintensief werk, en het kan moeilijk zijn voor beginnende schilders. Indien je niet zeker bent van je schilderkunsten kun je natuurlijk eerst sjablonen gebruiken. Sjablonen zijn een goede manier om de kinderkamer te voorzien van leuke en unieke ontwerpen zonder ze zelf te moeten creëren. Je kan sjablonen in alle vormen en afmetingen verkrijgen, en zelf in verschillende materialen zoals papier, plastiek of metaal.

 • Professionele Schilder: Indien je niet zeker bent van je schilderkunsten of je hebt geen tijd om de muren te schilderen, kun je steeds opteren om een professionele schilder in te huren die dit karweitje zal klaren voor je. Het is een goede optie wanneer het te uitgebreid of ingewikkeld is om het te volbrengen op jezelf. Het is ook een goede optie waneer de kamer reeds geschilder is en je wilt geen tweede laag hierover schilderen. Het probleem van deze methode is dat het huren van een professionele schilderen duur kan zijn. Je zal gewoonlijks betalen per uur, en veel schilders zullen een bedrag aanrekenen van €30-€120 per uur. Dus indien je niet over een groot budget beschikt, is dit niet de gepaste oplossing voor je.

 • Behangpapier: Behangpapier is een ander alternatief voor muurstickers. Ze komen in alle vormen, stijlen en kleuren. Er is dus zeker iets waar je kind van zal houden. Het is ook gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Het enige dat je nodig hebt is behangpapier, lijm of een zelfklevende spray. Het leuke hieraan is dat je een kamer volledig kunt transformeren. Indien de slaapkamer van je kind wat leeg lijkt, of je wilt graag wat dingen veranderen in een nieuwe look, dan is behangpapier de perfecte oplossing. Let er wel op dat je een ontwerp/patroon kiest die past in de kamer. Het grootste nadeel van behangpapier is dat de kosten hoog kunnen oplopen. Gewoonlijk zal je een rol behangpapier moeten aankopen en beroep zult moeten doen op een professionele behanger om deze vast te maken aan de gewenste muren. Deze kosten kunnen dus hoog oplopen. Het zelf ophangen van behangpapier kan moeilijk zijn, dus beter laten we dit over tot een professional.

 • Posters/ Schilderijen: Een andere benadering om de kamer van je kind te decoreren zonder het gebruik van stickers is het ophangen van posters of schilderijen aan de muren. Je kan posters en schilderijen in alle vormen en afmetingen vinden, en er zijn verschillende ontwerpen waaruit je kan kiezen. Een pluspunt is dat ze een stik goedkoper zijn dan behangpapier of het huren van een professionele schilder. Het is leuk dat je op deze manier de kamer van je kind van met regelmaat kunt decoreren met andere posters. Indien je eens een nieuw ontwerp wilt, kun je de poster of het schilderij gemakkelijk neerhalen en deze vervangen door iets nieuws. Het geeft je de vrijheid creatief te zijn en je eigen posters of schilderijen te maken. Een keerzijde van deze decoratiemethode is dat het soms wat saai kan zijn indien er enkel posters of schilderijen ophangen. Kinderen appreciëren het misschien zelfs niet als steeds dezelfde posters of schilderijen aan de muur hangen. Indien je niet zo artistiek bent is het vaak ook moeilijk om je eigen ontwerpen te maken.

 

My Nametags aanbevelingen

  What type of wall stickers to opt for

Wat is de beste muurdecoratie voor de muren van de kinderkamer?

  Er zijn heel erg veel opties wanneer het komt tot muurdecoratie. Indien u zoekt naar iets dat vlug en gemakkelijk gaat waarbij u ruime opties heeft, raden wij u aan je kinderkamer te personaliseren met heldere, leuke ontwerpen die even creatief zijn als uw kind's verbeelding.

  Wanneer je geïnteresseerd bent in de muurstickers zul je veel verschillende types aantreffen. Het is dus belangrijk te weten welk type het beste werkt voor uw thuis. Het eerste dat men moet overwegen is de oppervlakte waarop je de stickers zal aanbrengen. Je moet er zeker van zijn dat de muurdecoratie die je gekocht hebt geplaatst kan worden op het gewenste oppervlak.

  Ten tweede moet je goed overwegen uit welk materiaal jouw muurstickers moeten bestaan. Muurdecoratie kan uitdagend zijn om deftig aan te brengen. Afhankelijk waarvan ze gemaakt zijn kunnen ze gevoelig zijn aan luchtbellen, kreuken of vouwen waardoor we je aanraden te kiezen voor stickers die gemaakt zijn uit een dikker materiaal zodat er minder kans is op bovenstaande risico's. Het aanbrengen van muustickers kan ook veel tijd en planning vergen omdat je er zeker van wilt zijn dat je de sticker op de juiste plaats hangt. Fouten zijn namelijk uit den boze. Dit is de voornaamste reden waarom we je aanraden te kiezen voor muurstickers die je kunt herpositioneren. Dit zal het proces veel gemakkelijker maken.

  Vervolgens moet u nadenken over het toepassingsproces. Heeft u specifiek gereedschap nodig of kennis van een specifieke aanbrengtechniek? Als u geen ervaring hebt met het aanbrengen van muurstickers, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan muurstickers die gemakkelijk aan te brengen zijn, waarbij u zich kunt vergissen en waarvoor u geen gereedschap nodig hebt. Tot slot raden wij u aan te controleren of de muursticker die u koopt veilig van uw muren kan worden verwijderd zonder dat de verf loslaat.

  Met dit alles in gedachten heeft My Nametags de perfecte muursticker voor uw huis ontworpen. Onze muurstickers zijn gemaakt van een dik materiaal, herpositioneerbaar, zelfklevend en zullen niet van de verf afbladderen wanneer ze verwijderd worden. Bezoek onze muursticker pagina om geinspireerd te worden door onze thema's!

Wat zijn de beste deurstickers voor jouw kinderkamer?

  Net zoals de muurstickers zijn deurstickers een snelle en gemakkelijke manier om de kinderkamer te decoreren. In enkele minuten kan een oude, versleten deur zelfs nieuw leven krijgen. Je zal in staat zijn de ingang tot de kinderkamer te transformeren met bv.: 'polka stippen', of je kan gaan voor iets persoonlijker, door het toevoegen van je kind's naam op de deurstickers.

  Bij de aankoop van deurstickers raden wij u aan rekening te houden met dezelfde aspecten als bij de aankoop van muurstickers, die wij hierboven beschrijven. Net als bij muurstickers wilt u deurstickers die gemaakt zijn van een flexibel materiaal om luchtbellen en kreuken te voorkomen, om ze indien nodig opnieuw te kunnen plaatsen en een eenvoudig aanbrengproces. Neem een kijkje hoe jouw gepersonaliseerde deurstickers eruit zullen zien via deze link.

  Of je nu eenmaal een beginner of een pro bent, we geloven dat deze tips kunnen helpen om de de klus op een goede manier te klaren. Veel plezier met het decoreren van de kinderkamer, en laat ons weten welk ontwerp je gekozen hebt!