Zelf mooie kledinglabels maken met de ontwerptool van My Nametags

Jonge jongen die een shirt vasthoudt met het opstrijklabel van My Nmatags erop, op een oranje achtergrond

Droom jij soms van een wereld waarin kledingstukken niet meer verwisseld of verloren raken? In dat geval hebben wij goed nieuws voor jou, want de kledinglabels van My Nametags kunnen die droomwereld werkelijkheid doen worden.

Maar hoe kan je kleding snel en eenvoudig labelen zonder schade te veroorzaken? En hoe voorkom je dat jouw naamlabels na verloop van tijd verkleuren of loskomen?

Onze unieke en duurzame kledinglabels geven jouw kleding niet alleen een persoonlijke touch, maar zorgen er ook voor dat ze minder snel verloren raken. Klinkt geweldig, toch? Maar hoe maak je nu zelf een kledinglabel, en waar doe je dat best? Ontdek en lees het allemaal hieronder.


Ontwerp uw label

shape

shape

Wat zijn (geweven) kledinglabels?

shape

Kledinglabels zijn – zoals hun naam al doet uitschijnen – mooie labels die in kledingstukken worden gestikt of gekleefd. Deze zijn vaak te vinden in de hals van t-shirts en hoodies, of aan de achterkant van bijvoorbeeld een broek.

Belangrijk om op te merken: de kledinglabels van My Nametags zijn labels die je zelf kunt maken en helemaal naar wens kunt personaliseren. 100% uniek dus. Na het ontwerpen kun je ze dan permanent aan je kleding bevestigen in de vorm van een strijklabel.

Dit kan een manier zijn om je eigen kleding extra smaak te geven - dankzij onze duizenden opvallende ontwerpen - of het kan gewoon een manier zijn om je kleding makkelijker te herkennen en terug te vinden. Zeker voor vergeetachtige kinderen zijn kleding labels dé oplossing tegen kledij die verloren gaat. Ontwerp ze nu voor uzelf !

shape

Wat zijn naamstickers?

shape

Naamstickers zijn jouw persoonlijke hulpje om jouw favoriete kleding en spullen te beschermen tegen verlies of onbedoelde verwisselingen. De naamstickers van My Nametags zijn gemaakt van PVC, duurzame kleefstoffen en inkt van de allerhoogste kwaliteit.

Al deze materialen zorgen samen voor een uitzonderlijk duurzaam, 100% waterdicht én een visueel aantrekkelijke naamsticker die jou en je spullen nooit in de steek zal laten. Als je echter liever een permanent label wilt dat minimaal 10 jaar bestand is tegen wasbeurten en dus onverwoestbaar is, kun je best voor onze instrijklabels kiezen. Ontwerp ze nu voor uzelf!

shape

Wat zijn instrijklabels?

shape

De instrijkbare kledinglabels van My Nametags zijn gemaakt van de beste waterdichte en duurzame materialen. De lijm die we gebruiken voor onze instrijkbare naamlabels, is ontworpen om in stoffen te smelten wanneer de hitte (van bijvoorbeeld een strijkijzer) wordt toegepast.

Ze blijven ‘levenslang’ kleven en zijn makkelijk en snel in gebruik. Alle gepersonaliseerde instrijklabels van My Nametags zijn geschikt voor alle soorten kleding, waaronder truien, t-shirts, broeken, sokken en uniformen. En onze strijklabels blijven gegarandeerd 10 jaar lang zitten, dus ook bij elke wasbeurt.

Aan dit voordeel, zit ook een nadeel verbonden. Net omdat onze instrijklabels zo goed blijven zitten, zijn ze eigenlijk permanent. Dit wil zeggen dat je ze niet meer kunt verwijderen na het kleven. Als je van plan bent om je kledingstukken op een later moment te verkopen of weg te geven, kan je beter voor onze naamstickers kiezen. Deze kunnen wél worden verwijderd wanneer je wilt, en dat zonder schade te veroorzaken. Ontwerp ze nu voor uzelf!

shape

Wat zijn innaailabels?

shape

Jarenlang waren geweven innaailabels de meest duurzame en voordelige optie voor het labelen van schooluniformen en andere kleding.

Maar tegenwoordig zijn er verschillende andere en betere kledinglabels verkrijgbaar, in de vorm van instrijkbare naamlabels of naamstickers, de twee soorten die we hierboven kort uitlegden. In tegenstelling tot innaailabels kunnen strijklabels en stickerlabels wél in slechts enkele seconden worden bevestigd, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur of duurzaamheid. Vind de leukste naamstickers en instrijklabels bij My Nametags! Ontwerp ze nu voor uzelf !

Verschillende soorten kledinglabels

Bij My Nametags bieden we verschillende soorten kledinglabels aan, die je helemaal naar wens kunt ontwerpen en personaliseren. Sticker- en strijklabels zijn onze twee hoofdcategorieën binnen de kledinglabels.

Maar het stopt niet bij deze twee opties. Je hebt namelijk duizenden verschillende kleuren, lettertypes en achtergronden om uit te kiezen. Dit maakt onze kledinglabels niet alleen geschikt om kledij terug te vinden, maar ook een leuke bezigheid om met je zoon of dochter te doen. Je kan het vergelijken met het samen inkleuren van leuke kleurprenten.

Nooit meer kledij verliezen

Het is eigenlijk vanzelfsprekend: kledinglabels zijn dé ideale oplossing om het verlies van kledij tegen te gaan. Maar toch kennen deze labels meer toepassingsmogelijkheden dan je zelf zou denken. Kleding labels lijken enkel geschikt voor kleine kindjes die spullen op school of bij hun sportclub verliezen, maar niets is minder waar. Ook volwassenen maken meer en meer gebruik van een kledinglabel. Hieronder enkele mogelijke toepassingen :

Op school (zoals we net hierboven al schreven): kledinglabels worden vaak geplaatst in kleren die kinderen naar school dragen. Dit om verlies of verwisseling tegen te gaan. Aan de hand van een label kunnen kinderen snel hun eigen kleding herkennen, en verwisselen ze hun kledij minder snel met hun vriendjes of vriendinnetjes.

Op het werk: inderdaad, dit gaat over kleding labels voor volwassenen, niet voor kinderen. Uiteraard, want kinderen werken nog niet. Ook volwassenen raken vaker kleding kwijt dan je zou denken, bijvoorbeeld op de werkvloer. Zeker wanneer de beroepskledij bestaat uit dezelfde t-shirts, broeken of jassen. Om vergissingen en discussies te vermijden, kun je beter een naamlabel in je kleding hangen. Zo herken je snel een eenvoudig je werkkledij.

In een verzorgingstehuis: Naamlabels zijn voor verzorgingstehuizen dé oplossing om ervoor te zorgen dat kleding minder vaak verwisseld wordt. Of het nu gaat om de bewoners, het verzorgingspersoneel of bezoekende familieleden: het aanbrengen van een naam label in kleding voorkomt veel verwarring, discussies en ongemakken. Naast het labelen van de kleding van de bewoners van het verzorgingstehuis, kan ook de werkkleding van het personeel gelabeld worden, zoals we in het vorige puntje al uitlegden. Zo wordt het voortaan onmogelijk om nog kledij te verwisselen in verzorgingstehuizen.

Voordelen van labels voor kleding

Er zijn verschillende mogelijkheden voorhanden om het verlies of verwisselen van kledij te voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld naamstickers in je kleding kleven. Deze stickers bieden een eenvoudige oplossing om jouw kledingstukken van een naam te voorzien. Let wel op: naamstickers kunnen niet rechtstreeks op de stoffen van kledij worden aangebracht. Ze moeten dus op het was- of merklabel worden geplakt. Enkel zo blijven ze langdurig kleven.

Naast naamstickers kan je ook voor innaailabels kiezen. Hoewel ze voor altijd blijven hangen in jouw kleding, en dus bijzonder duurzaam zijn, zijn ze niet echt praktisch. Ook al heb je veel ervaring met naaien, het aanbrengen van opnaai labels is en blijft een tijdrovende en onhandige bezigheid. Kies dus beter voor strijklabels of naamstickers.

Als je op zoek bent naar een goedkope en makkelijke manier om jouw schoolkleding, werkkleding of kleding in verzorgingstehuizen van een naam te voorzien, bieden onze kledinglabels een aantal voordelen:

1. Ze blijven voor altijd op jouw kleding kleven - er is geen kans dat ze eraf vallen. Daarom geven we bij My Nametags een garantie van 10 jaar.

2. Ze zien er stijlvol uit.

3. Onze kledinglabels zijn snel en eenvoudig aan te brengen.

4. Je kan onze naamlabels zelf personaliseren en samenstellen met de online ontwerptool op onze website.

5. Onze kledinglabels zijn 100% waterbestendig.

6. Je kan de naamlabels op bijna alle soorten stoffen bevestigen.

In de meeste gevallen is een instrijklabel het beste alternatief voor een naamlabel in kleding. Maar als je van plan zou zijn om het kledingstuk in de toekomst aan iemand anders te geven of te verkopen, kan je beter voor naamstickers kiezen. Deze kunnen namelijk binnen enkele seconden verwijderd worden van het waslabel waarop ze kleven.

De unieke ontwerptool van My Nametags voor kledinglabels

Maak kennis met de unieke ontwerptool van My Nametags. Een tool waarbij geen idee te gek is! Je vindt er honderden verschillende afbeeldingen, achtergronden en lettertypes waarmee je een label kunt maken dat je niet snel zult vergeten. En waar je terecht heel trots op kan zijn.

Is je kind fan van dino’s? Prima, want onze ontwerptool bevat afbeeldingen van dinosaurussen om op je kledinglabels te plaatsen. Liever prinsessen, auto’s of gewoon een strak en professioneel naam label? Geen probleem, want ook dat is allemaal mogelijk bij My Nametags.

Onze ontwerptool is eenvoudig te gebruiken. Ze is – letterlijk en figuurlijk – gemaakt voor kinderen. Echt kinderspel dus. Wanneer je een label wilt ontwerpen, moet je gewoon de naam invoeren die je op het label wilt zetten. Je kunt kiezen uit jouw voor- en achternaam, of beide!

Daarnaast kun je ook je eigen persoonlijke telefoonnummer op het label zetten, dit helpt om je kleding sneller terug te vinden bij verlies.

En dan… waar het pas echt leuk wordt: kun je beginnen te spelen met de vele ontwerpen die we bij My Nametags in onze ontwerptool aanbieden. Kinderen zijn vaak uren bezig en blij met dit proces, en dus kan het als ouder een leuke ervaring zijn om het label samen met je kind te maken en bestellen!

De voordelen van kledinglabels maken met de ontwerptool van My Nametags:

Unieke ontwerpmogelijkheden: Geef je kledingstukken een herkenbare uitstraling door een label te ontwerpen dat past bij jouw persoonlijkheid. Kies uit verschillende lettertypen, kleuren en vormen om een label te creëren dat perfect past bij de stijl van je kleding.

Informatie op maat: Voeg belangrijke informatie toe, zoals je naam, adres of andere contactinformatie, om ervoor te zorgen dat mensen niet alleen je kleding kunnen terugvinden, maar ook jou! Onze ontwerptool biedt de mogelijkheid om uit honderden verschillende afbeeldingen, achtergronden en lettertypes te kiezen, zodat jouw naam label 100% naar wens is.

Creatieve vrijheid: Geen ontwerpidee is onmogelijk of te gek, dus laat je artistieke kant schitteren! Met onze labelontwerper kun je afbeeldingen uploaden, vormen aanpassen en spelen met lay-out opties. Hierdoor kun je labels creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. Een droom van elk kind, en ook voor het kind dat stiekem nog in jou schuilt.

Professionele en eenvoudige zwart-wit naamlabels

Vind je onze ontwerptool voor kledinglabels leuk, maar misschien een tikkeltje kinderachtig? Geen zorgen, want bij My Nametags hebben we ook zwart-wit naamlabels voor een meer professionele en eenvoudige look.

In plaats van onze personaliseerbare en kleurrijke naamlabels, kun je dus ook voor onze zwart-witte strijklabels kiezen. Die zijn net zo efficiënt en duurzaam, en zijn misschien het meest geschikt voor kleding voor volwassenen, omdat de figuren en kleuren minder afleidend zijn én het label dient om de kleding zakelijk en professioneel te houden. En niet onbelangrijk: je behoudt gewoon de kracht en de functie van het label, namelijk identificatie.

Hoe maak je kleding labels op de juiste manier?

Het begint allemaal met het vinden van het juiste evenwicht tussen de ‘looks’ en de nodige informatie. Hieronder kun je op een button duwen, waardoor je rechtstreeks in onze ontwerptool uitkomt. Deze opent de deur naar een ontwerpwereld vol creativiteit en zonder grenzen. Hoe de ontwerptool van My Nametags voor kledinglabels werkt, lichtten we hierboven al toe.

Of je nu op zoek bent naar een minimalistisch kledinglabel voor in je werkkledij, of een unieke naamsticker voor je kind, onze ontwerptool maakt het allemaal mogelijk!Lees over naamlabels


Ontwerp uw naamlabels
Hoe breng je een kleurensticker van My Nametags aan?

Nadat je kort gewacht hebt totdat je kleding labels in huis waren – gelukkig duurde dit niet al te lang door de snelle service van My Nametags – is het tijd om je kleurenstickers aan te brengen. Maar hoe doe je dit best? En hoe voorkom je schade aan je sticker en de kleding?

Net zoals onze strijkbare naamlabels, kunnen onze kleurenstickers ook op kleding worden gebruikt. Echter zijn onze kleurenstickers niet strijkbaar, dus raden we je aan om ze best op het kledinglabel zelf aan te brengen. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het label met de wasvoorschriften dat in je kleding hangt. Wanneer je de naamsticker op dat label plakt, zorgt dit voor een betere hechting tussen de sticker en het kledingstuk zelf.

Wanneer je er toch voor kiest om de naamsticker te plakken op het kledingmateriaal zelf, zul je merken dat de sticker er veel makkelijker af kan vallen, omdat deze minder goed hecht op de stof van kledingstukken dan op de waslabels binnenin.

Hoe kan je weten welke kledinglabels van hoge kwaliteit zijn?

Er zijn een aantal elementen die aangeven of een kledinglabel al dan niet van hoge kwaliteit is. Om te beginnen kun je online reviews lezen. Deze kunnen de meeste van je vragen beantwoorden. Blijven de kledinglabels zitten bij regelmatig wassen? Zijn de naamlabels na verschillende wasbeurten duidelijk en volledig leesbaar gebleven?

Zoek naar beoordelingen geschreven door mensen die hun kledinglabel op dezelfde manier gebruikten als jij van plan bent.

Iets anders waar je op kunt letten bij de aankoop is de garantie die de fabrikant geeft. Vergeet niet dat naamlabels voor kleding net zo lang moeten meegaan als de kledingstukken zelf. En liefst nog langer.

Als een fabrikant zijn naamlabels in verschillende omstandigheden streng heeft getest, is de kans groot dat hij 10 jaar garantie biedt tegen vervaging en beschadiging. My Nametags, bijvoorbeeld, biedt een schitterende garantie van 10 jaar op al zijn strijklabels voor kleding.

Duurzaamheid is een laatste element dat je best in je achterhoofd houdt bij het samenstellen en kopen van kledinglabels. Een slijtvast en zorgvuldig gemaakt kledinglabel helpt mensen om kleding afval te verminderen - wat goed is voor het milieu.

Zo zet My Nametags zich in om afval te verminderen, omdat naamlabels ervoor zorgen dat spullen minder snel kwijtraken. Op deze manier moet je minder vaak kleding opnieuw kopen, wat de uitstoot van kledingfabrieken vermindert.

Kiezen voor strijklabel met naam of een naamsticker?

Als je niet goed weet hoe jij jouw eigen kleding - of die van jouw kind – van een duidelijk zichtbare naam moet voorzien, denk dan na over ‘de toekomst’ van het kledingstuk. Ben je van plan om het kledingstuk ooit nog aan iemand anders te geven of te verkopen? Dan is een instrijklabel niet praktisch of geschikt. Kies in dat geval beter voor een naamsticker.

Maar als jij een stijlvol en praktisch label wilt om kledingstukken te voorzien van een naam, zijn de strijkbare kledinglabels van My Namrtags dé perfecte oplossing voor jou. Als jij kiest voor een kwaliteitsproduct van My Nametags, kan jij erop vertrouwen dat jouw kledinglabel langer meegaat dan het kledingstuk waarop het kleeft.

Werken naam- en kledinglabels echt??

Zeker en vast! In 2016 plakte My Nametags labels met een naam en telefoonnummer op 500 verschillende teddyberen, en verspreidden we deze knuffelberen willekeurig over 25 steden in het Verenigd Koninkrijk.

Dit deden we om te ontdekken hoe effectief onze labels zijn om bijvoorbeeld verloren knuffels terug te krijgen bij hun rechtmatige eigenaar. Zo kwamen we erachter dat de kans dat een gelabeld artikel wordt geretourneerd 50% is, en dat 70% van alle gelabelde artikelen binnen slechts 24 uur wordt geretourneerd!

De levertijd van kledinglabels bij My Nametags?

Bij My Nametags begrijpen we dat jij na het ontwerpen van je eigen kledinglabel haast niet kan wachten om ze in huis te hebben. Daarom voorzien wij voor alle labels een snelle verzending en levering. Je zou de naamlabels normaal binnen een week moeten ontvangen nadat wij jouw bestelling hebben bevestigd. Maar houd er alsjeblieft rekening mee dat de levering soms wat langer kan duren door drukte of feestdagen.

DE BESTE STRIJKLABELS VOOR KLEDING

best

Blijft op kleding

Onze 10 jaar wasgarantie is ongeëvenaard in de markt voor naamkaartjes. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat onze labels van uw kleding vallen als u ze wast!

best

Tevreden klanten

Vanwege onze toewijding aan eersteklas service en kwaliteitsproducten, hebben we een bijna 100% klanttevredenheidsscore in meerdere landen, wat ongeëvenaard is in de markt voor naamkaartjes.

best

Voor kinderen en volwassenen

Dankzij onze ontwerptool kunnen zowel volwassenen als kinderen perfecte labels maken. U kunt namelijk in totaal 19.474.560 combinaties maken met ons assortiment ontwerpen, achtergronden en lettertypen!

best

Duurzaamheid bevorderen

In totaal 1,4 miljoen verloren schooluniformen (354 ton plastic) elk jaar op de vuilnisbelt (My Nametags, 2020). Help onze planeet nu door te labelen om verlies te voorkomen.

Lees over naamlabels


Ontwerp uw naamlabels
  • Ideaal voor kleding

    Onze instrijk naamlabels zijn waterdicht en hebben een wasgarantie van 10 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze eraf vallen na het wassen van je kleding.

  • Tevreden klanten

    Onze klanttevredenheidsscore van bijna 100% getuigt van de kwaliteit van onze labels en onze ongeëvenaarde klantenservice.

  • Kindvriendelijk

    We gebruiken lettertypen en kleuren waardoor onze gepersonaliseerde labels eenvoudig leesbaar zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Opstrijklabels zijn permanent en kunnen niet van kleding worden verwijderd. Als u van plan bent om uw labels in de toekomst van kleding te verwijderen, raden we u aan Gekleurde Sticker Naamlabels aan, zoals die worden aangeboden door My Nametags, die semi-permanent zijn en kunnen worden verwijderd.

1. Verwijder de label van het transparante vel.

2. Plaats de label op het kledingstuk en bedek het met het meegeleverde siliconen papier.

3. Zet het strijkijzer op de maximale temperatuur die geldt voor het betreffende kledingstuk.

4. Zet de stoomfunctie uit en druk het strijkijzer voor 8-15 seconden op de label.

5. Verwijder het siliconenpapier en laat afkoelen.