Hoe u zich voorbereidt op een stranddag!

We houden er allemaal van om te relaxen in de zon, maar wanneer we naar het strand gaan, zal enige voorbereiding een groot verschil maken. Lees verder over onze tips en hoe de dag er een stuk prettiger op word ten laat alle zonverbrandingen en zand achter op het strand!

  • Smeer altijd zonnebrand crème: we blijven dit horen van dokters, dermatologen en zelfs onze eigen ouders, maar op de een of andere manier wordt zonnebrand crème vaak vergeten thuis. Verbrandingen door de zon kunnen heel pijnlijk en gevaarlijk zijn, in het bijzonder op de gevoelige huid van kinderen. Dus de regel hier is: altijd smeren. Kies er een die snel intrekt en smeer het mogelijk een half uur voordat blootstelling aan de zon zodat kinderen vrij zijn om rond te gaan rennen zodra ze voet zetten op het zand. Smeer regelmatig opnieuw in, zeker nadat ze in het water zijn geweest.
  • Blijf gehydrateerd: met de warmte en het zwemmen in de zon, moeten kinderen (en ouders) gedurende de dag goed gehydrateerd blijven. U kunt investeren in een roestvrij stalen waterfles welke het water gedurende de dag koel houdt in plaats van dure flesjes water bij strand cafés te moeten kopen.
  • Zand verwijderen: niemand houdt er van o het zand mee naar huis te nemen, dus beter om even aft e spoelen alvorens in de auto te gaan zitten! Zand klopt zo vee makkelijker af wanneer de huid droog is, dus is het raadzaam om de kinderen een half uur voor vertrek uit het water te roepen. Wanneer er geen tijd is, kan babypoeder ook goed helpen om de huid sneller te laten drogen zodat het zand makkelijker verwijderd kan worden.
  • Afsluitbare zakjes: 1 van de uitdagingen van op het strand zijn, is om alles droog en zandvrij te houden. Afsluitbare zakjes zijn de perfecte oplossing hiervoor! Plus uw telefoon in een afsluitbaar zakje doen, geeft u vast wat meer rust en ontspanning zodat u niet telkens hoeft te controleren of uw telefoon wel veilig is voor zand en water.
  • Zorg vol voldoende snacks: of u nu aan het zonnen bent, aan het zwemmen of zandkasteen aan het bouwen bent, op het strand zijn zorgt bij iedereen voor trek. Snacks zijn essentieel, helemaal wanneer u er de hele dag op uit trekt. Fruit is altijd een goede optie, niet is het alleen gezond en goed voor de hydratering, maar het is makkelijk om mee te brengen en te wassen of te pellen wanneer het in het zand is gevallen. Kleine sandwiches zijn ook een goede optie omdat ze uit het vuistje gegeten kunnen worden en per stuk verpakt kunnen worden… en onthoud; het is altijd veiliger om er een paar extra mee te nemen!

My Nametags wordt 15!

Ons bedrijf is 15 jaar geleden begonnen in de woonkamer van onze oprichter, met een enkel product en een eenvoudige website. In de loop der jaren zijn we als bedrijf gegroeid en hebben we voortdurend ons product verbeterd, terwijl we zijn blijven streven naar kwaliteit en eenvoud, waarbij we voor de beste en meest resistente materialen hebben gekozen. 

Vandaag hebben we verschillende teams die werken in de productie, klantendienst, marketing en meer. Hierdoor kunnen we een groot assortiment aan kleurrijke designs aanbieden, allemaal gemaakt om voor een lange tijd mee te gaan tijdens de avonturen van jouw kind. 

 

“We hebben ons altijd gericht op het maken van de best mogelijke naamkaartjes. Tijdens de afgelopen 15 jaar hebben we miljoenen kaartjes verkocht over de hele wereld, en hopelijk hebben we geholpen om er een iets beter georganiseerde plaats van te maken!” Lars B. Andersen, oprichter en CEO van My Nametags.

 

Ons product is gemaakt met de behoeften van ouders in het achterhoofd, en zo hebben we een hele generatie kinderen van kleuterschool tot middelbare school van naamkaartjes voorzien, zodat elk verloren voorwerp altijd zijn weg terug zou vinden. In 15 jaar tijd hebben we over de hele wereld een verbazingwekkende 136 miljoen enkelvoudige naamkaartjes geproduceerd! Niet slecht, toch?  

We vonden dat het noodzakelijk was om deze mijlpaal te vieren.

Neem even een kijkje naar de foto`s hieronder om te zien hoe we dit vandaag vieren. 

 

abb443fe-814e-4464-bab6-e81a6c7a7b8e bd5d1ddc-0f3d-4286-acc0-3ab7a5f54dee

Help jouw kind beter te slapen met onze Bedtijd Checklist om af te drukken.

We houden allemaal van een goede nachtrust. Vooral na het hebben van kinderen, wordt het leven van een ouder plots veel drukker en vermoeiender. Maar we zijn niet de enigen die moeilijkheden kunnen ervaren om te slapen. 

Zoals de National Sleep Foundation stelt, is slaap zelfs belangrijker voor kleine kinderen, aangezien het een grote impact heeft op hun mentale en fysieke ontwikkeling. 

Bij het opgroeien van kinderen, kan de ontwikkeling van hun verbeelding zich vertalen in nachtmerries, die het tijdens de nacht wakker worden heel gewoon maken. 

De toegenomen vraag van tijd en aandacht die uitgaat naar school en huiswerk, heeft ervoor gezorgd dat de interesse in televisie, computers en internet steeg. Dit kan ook leiden tot moeilijkheden om in slaap te vallen. 

Een regelmatig en nauwkeurig slaapschema is één van de aanbevolen methodes om de kwaliteit van kinderen hun slaap  (en dat van hun ouders!) te verbeteren. 

We hebben een bedtijd checklist voor jou en jouw kind gemaakt die je kunt afdrukken, zodat het slapengaan een meer ontspannende en leuke bezigheid wordt! Print deze af, plak hem aan de muur van de slaapkamer van je kind waar hij goed zichtbaar is en doorloop hem elke avond ongeveer een half uur voor het slapengaan samen met je kind.

We hopen dat jullie allemaal beter zullen slapen!

 

Klik hier om te downloaden.  

Raad de bloem en win een set naamkaartjes!

Het weer wordt warmer, en de bomen vullen zich met bloemen. We denken dat dit één van de beste periodes is voor een wandeling in het park met de kinderen! Werk en school kunnen het moeilijk maken om je tussen planten en dieren te bevinden, dus waarom hen niet meenemen op je naamkaartjes? We hebben een uitgebreide lijn van bloemmotieven, en we zijn er zeker van dat we ook uw favoriete bloemmotieven hebben! 

Waarom niet een kleine schattenjacht met uw kind? Ontdek de namen van deze bloemen om een setje naamkaartjes te winnen. Kleine hint: u kunt aanwijzingen vinden op onze website 😉

 

Klik hier om deel te nemen!

labelpreview01labelpreview02labelpreview03labelpreview04labelpreview05labelpreview06

 

Veel succes en een prettige bloemenjacht!

Bereid uw kind alvast voor met lezen

Lezen vormt een van de belangrijkste pijlers in het onderwijs en wanneer u uw kind al kunt aanmoedigen om vanaf een jonge leeftijd te gaan lezen, dan zal het ze zeker ten goede komen. Statistieken laten zien dat kinderen die worden voorgelezen door hun ouders, het beter doen op school. Lees onze top 5 tips over hoe u uw kind kunt laten interesseren voor het lezen van boeken.

label preview

Gedurende de laatste jaren heb ik met menig expert gesproken op gebied van educatie en waar ze het allemaal over eens zijn, is dat het heel belangrijk is om regelmatig aan je kind voor te lezen. Ze vinden het heerlijk om u te horen lezen en wanneer u er ook plezier in hebt, hebben zij dat ook. Kies een tijd welke u het beste uitkomt. Bedtijd is bij uitstek een goed moment maar sommige ouders van jonge kinderen geven de voorkeur aan de middag, heerlijk opgekruld op de bank. Anderen zeggen weer graag voor te lezen terwijl hun kinderen in bad zitten terwijl audio CD’s tijdens autoreizen ook een goede mogelijkheid zijn om naar een verhaal te luisteren.

label preview

Kinderen vinden het vaak heerlijk om hetzelfde verhaal steeds weer opnieuw te horen. Ik kan me nog herinneren dat ik een van mijn kinderen probeerde te overtuigen om samen een ander boek te ‘lezen’ hoewel dat nooit echt lukte omdat hij telkens weer naar hetzelfde boek vroeg! Uw kind zal zich meer betrokken voelen wanneer het zijn eigen boek mag kiezen en maakt u zich niet druk wanneer het hetzelfde boek is omdat herhaling goed is. Ik koos vaak zelf een boek en liet mijn kind dan een ander boek kiezen, op die manier kregen we beiden een beetje variëteit!

label preview

Houd uw kind geïnteresseerd in het verhaal door erover te praten terwijl u er doorheen gaat. Stel ze vragen tussendoor en wat zij denken wat er gaat gebeuren. Ook waarom ze denken dat iets juist is gebeurd. U zult ze betrokken en alert houden bij het verhaal.

label preview

Kinderen vinden niets minder leuk dan wanneer u wat karakter toevoegt aan het verhaal met gekke stemmetjes en acties. Ik zong regelmatig specifieke kinderversjes toen mijn kinderen wat jonger waren en ze vonden het altijd geweldig om mee te zingen. Wanneer uw kind weg is van een bepaald sprookje of stripfiguur, probeer er dan meer over te weten te komen. Ga op zoek naar de website van de auteur of misschien is er een bepaald spel of zijn er kleurplaten.

label preview

Vergeet uw kind niet te laten zien hoe belangrijk (en leuk) het is om dingen hard op te lezen wanneer u ergens onderweg bent. Lees alles van winkelnamen tot advertenties op bussen tot eenvoudige titels van tijdschriften en kranten

Sportief met uw kinderen in 2019

Januari markeert zich als de start van het nieuwe jaar en de aanvang van nieuwe voornemens. Fitter worden, staat vaak voor velen in de top van nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar, vooral bij ouders met jonge kinderen.  Maar hoe kunt u het in uw drukke schema invoeren? Hier zijn een paar super tips om u fit en actief te houden met uw kinderen.

Zet die stappen! 

Het klinkt simpel maar het werkt echt– ga ervoor om 10,000 stappen per dag te zetten. Investeer in een simpele ‘stappenteller’, een fitness tracker of de meeste smartphones tellen ook het aantal stappen. Ik heb eens een rondje om de buurt gedaan voordat ik naar bed ging om aan mijn 10,000-stappen doel te komen!

Kinderwagen Fitness 

Investeer in een kinderwagen waarmee makkelijk gerend kan worden en u en uw kleintje hebben beiden plezier. Weinig maar vaak is de sleutel hier. Even een 15-minuten rondje in het park per dag zal u goed doen. Er zijn een aantal hele goede youtube videos met allerlei sportoefeningen die u kunt doen met een kinderwagen!

Word fit met de kinderen

Heb plezier van het rennen in het park of van het voetbalspelen met uw kinderen en u verbrandt zeker de nodige calorieën en hé, wellicht geniet u er ook nog van!

Baby gaat ook & opvang

Er zijn genoeg opties om uw baby mee te nemen naar een trainings-les. Ik heb baby yoga geprobeerd en het was ontzettend leuk en de bonus is dat je andere ouders met baby’s ontmoet. Als alternatief zoekt u een sportclub met een opvang. Ik vond dit met name erg prettig toen mijn kinderen nog heel jong waren. Het was geweldig om een uur voor mijzelf te hebben om te kunnen zwemmen of om een klasje te doen terwijl er op mijn baby gepast werd.

Thuis trainen

Persoonlijk hou ik enorm van training DVD’s. Ik hoef niet op een specifiek tijdstip naar een klasje te gaan en ik kan gewoon de DVD starten wanneer het mij uitkomt. The gevaar bestaat alleen dat u de DVD nooit bekijkt! Top tip – plan om een training te doen met een vriendin (waarschijnlijk op een moment dat beide baby’s een slaapje doen of wanneer de kleintjes op school zitten) of als dat niet uitkomt, probeer met elkaar af te spreken door elkaar een bericht te sturen om minimaal 15 minuten te trainen wanneer dat u het beste uitkomt.  Mijn favoriete DVD is Barbara Becker omdat ze het op een leuke manier doet en realistisch is maar er zijn er zo veel dat het heel makkelijk is om er een te vinden die het beste bij u past.

Gebruik uw social media en maak kans om labels te winnen!

We weten allemaal dat voor het eerst ouder worden een grote stap betekent. Bij My Nametags denken we dat het delen van tips over de zorg van kinderen, een heel goed idee is. Het kan soms een flinke uitdaging zijn om kinderen op te voeden en om dan steun en wijsheid van andere ouders te krijgen, kan dat ontzettend veel helpen.

We hebben ouders gevraagd om hun tips te delen over echt van alles, van slapen tot het eten van groente! Stuur ons uw tips op instagram en facebook en u kunt één van de 10 mensen zijn die een gratis set My Nametags naamlabels wint!

Om u een idee te geven waar het nu zoal over gaat, vindt u hieronder een aantal van onze favoriete berichten;

label preview

“Om uw kind te helpen bij het uit bed komen in de ochtend, probeer iets te bakken dat heerlijk ruikt! Niemand kan de geur van versgebakken pannenkoeken weerstaan!” – Julialabel preview

“Om er voor te zorgen dat mijn dochtertje haar tanden regelmatig poetst, poetsen we onze tanden elke avond samen….ik, zijzelf en haar favoriete pop!” – Alice

 label preview

“Water is  ‘natuurlijk sap’ – Lorna

 label preview

“Ik vertel mijn kinderen dat de geraspte wortel in sausen, geraspte kaas is, het werkt voor mij J xx” – Olly

 label preview

“Ik heb altijd wat witte vellen papier en kleurpotloden in de auto om de kinderen af te leiden tijdens lange auto trips. Het is een geweldige manier om ze op een creatieve manier bezig te houden.” – Serena

Wat en waar verliezen we het meest?

Om nog beter tegemoet te komen aan je noden en verwachtingen, voerde MyNametags
een onderzoek naar het verliezen van persoonlijke items in België, Frankrijk & Nederland.
Want naamstickers zorgen ervoor dat je je spullen vlotter terug krijgt. Ontdek de
resultaten van ons onderzoek.

Uit de recente bevraging blijkt dat een derde van de bevraagde doelgroep maandelijks één of
meer items kwijt raakt. Meestal uit onoplettendheid of verstrooidheid . Ruim 20 procent van de
Belgen moet zelfs wekelijks spullen zoeken . En dat terwijl amper een tiende van de
respondenten naamstickers gebruikt. Nochtans kunnen die een praktische oplossing zijn.

Zoeken in je huis en op verplaatsing
Het goede nieuws is dat je meestal niet ver moet zoeken naar je spullen. Meer dan 60 procent
van de bevraagde doelgroep verliest zijn spullen meestal thuis . Sleutels zijn met stip de grootste
boosdoener, op de voet gevolgd door de gsm en een leesbril.

De top 10 van meest verloren spullen:
1. Sleutels
2. Gsm of telefoon
3. Leesbril
4. Briquet
5. Bankkaart
6. Kousen
7. Oortjes
8. Elastiekjes
9. Horloge
10. Paraplu

Als je toch iets buitenshuis verliest, is het uiteraard een ander verhaal. Waar heb je dat voorwerp
het laatst gezien? Waar ben je geweest? Pijnig je hersenen niet te veel. Met naamstickers
bezorgt een eerlijke vinder je verloren spullen snel en gemakkelijk terug. Toch labelt slechts een
klein deel van onze respondenten hun persoonlijke items.

● Minder dan 10% gebruikt naamlabels
● Meer dan 60% verliest meestal spullen thuis
● Meer dan 30% verliest maandelijks items, meer dan 20% zelfs wekelijks

Naamlabels voor je spullen
Een jas, een rugzak of je brillendoos: het zijn maar enkele van de zaken die je werkelijk overal kan
verliezen. We zetten enkele ‘populaire’ plaatsen op een rijtje waar onze respondenten items
kwijt raakten:
1. Thuis (61,75%)
2. Andere (16,23%)
3. Op het werk (5,71%)
4. Op het openbaar vervoer (5,22%)
5. Op school (3,97%)

6. In de fitness (3,81%)
7. In het park (3,31%)

Heel wat spullen verdienen dus een label, van je koffiethermos tot je sportschoenen. Met
instrijklabels of stickers.

Ook voor de rest van het gezin
Neen, je bent lang niet de enige van wie af en toe iets zoek raakt. Naamlabels helpen ook je
kinderen op school en je oudere familieleden om hun spullen gemakkelijk terug te vinden en
structuur te behouden.

Bij MyNametags vind je verschillende opties voor je naamlabels.

Mevrouwtje Uitvinder en STEM-speelgoed

labelpreview

Zit uw kleine meisje of jongen vol ideeën en uitvindingen? Als het antwoord ja is, dan zullen ze ons gloednieuwe figuurtje ‘Mevrouwtje Uitvinder’ vast geweldig vinden. Gebaseerd op het 36ste ‘Mevrouwtje’ figuurtje uit de populaire kinderboeken serie.  Ze is een vrouwelijke ingenieur die buitengewone uitvindingen ontwerpt in haar kleine schuurtje achterin haar tuin en wij denken dat ze kleine kinderen vast kan inspireren ; ). We zijn er zeker van dat ‘Mevrouwtje Uitvinder’ de nieuwe trend in STEM-speelgoed volledig goed zou keuren!

Little Miss inventor

STEM-speelgoed brengt kinderen op een speelse manier in contact met wetenschap (Science), technologie (Technology), ingenieurswetenschap (Engineering) en wiskunde (Mathematics). STEM-speelgoed is over de afgelopen jaar een aardige trend geworden omdat steeds meer ouders waarde zijn gaan hechten aan educatief en leuk speelgoed dat een interesse creëert in wetenschap en techniek.

Er zijn verschillende leuke STEM spellen en pakketten verkrijgbaar die kinderen aanmoedigen zich op een leuke manier te verdiepen in STEM en dus alles wat er om hen heen gebeurd. Onze favoriet is een pakket met een simpel elektriciteit-circuit met klei. We denken dat dit DIY Electro Dough pakket van Tech Will Save Us van Pimoroni er geweldig uitziet en is geschikt vanaf een leeftijd van 4+.

A product image of DIY Electro Dough Kit

Lekker creatief deze herfst

Terwijl de zomer zich waarschijnlijk voor de kinderen vooral buiten heeft afgespeeld, kunnen regenachtige herfstdagen met knutselactiviteiten binnen ook heel gezellig en leuk zijn voor de kinderen. Knutselen is geweldig en voor elke leeftijd; van kleuters die plakken, lijmen en verven (niet alleen op het papier!) tot oudere kinderen die tijd spenderen met het creëren van een sierradendoos of papieren vrachtauto. Hier volgen een paar van onze favorieten.

Recycling Dozen

Recycle een lege cruesli doos of andere doos die u in huis hebt en uw kinderen hebben urenlang plezier door er een huis van te maken of wat voor andere fantasie ze ermee hebben.  Jongere kinderen vinden het leuk om de ramen eruit te knippen met behulp van een ouder en het te beplakken of verven of met glitter te versieren. Oudere kinderen zullen het juist weer leuk b=vinden om er bijvoorbeeld meubels voor in huis van te maken. Mijn kinderen maken regelmatig huisjes voor hun poppen of figuurtjes met behulp van schoenendozen.

 

 

Pakket met Knutselspullen!  

Indien u wat inspiratie nodig hebt, bezoek dan een lokale knutsel of speelgoedwinkel en koop een pakket met knutselspulletjes om creatief mee aan de slag te kunnen gaan. Dit werkt zeer goed wanneer u kinderen hebt van verschillende leeftijden zodat ze allemaal hun ‘eigen project’ hebben. Dit vinden we leuk: een Knutselpakket van de HEMA  voor €9,- en voor oudere kinderen een 6-projecten knutselpakket: interieur design of kunst of zoek iets soortgelijks om mee aan de slag te kunnen gaan.

Investeer in een Ezel

Alle kinderen vinden een schildersezel geweldig. Investeer in eentje die ook een krijtbord heeft. Ze zullen er uren plezier mee hebben. Vergeet ook niet veel papier en verf te kopen voor uw kleine kunstenaars. Er is keuze genoeg, van een zeer betaalbare van de Ikea voor €14,95 tot een luxere variant van Melissa&Doug via Bol.com voor €86,96.

 

 

Inkleuren

U kunt niet tegen een goede inkleursessie op om kinderen te amuseren en creatief te laten zijn. Naast het produceren van hele goede potloden en verf, heeft Crayola ook een leuke afdeling op hun website met allemaal kleurprojecten die gedownload kunnen worden.  Perfect voor regenachtige dagen of tijdens lange reizen. Vind hier uw gratis kleurpagina’s: Crayola.