5 Top tips voor het aanbrengen van instrijk labels

Kinderen hebben de neiging om kleding te verliezen. Ze krijgen het warm, dus trekken ze hun trui uit en laten die in de speeltuin liggen. Of ze gaan naast hun vriend(in) zitten en verwarren soms hun kledingstuk met dat van hen. Het is normaal! Maar het blijft vervelend als je deze week een derde pet moet kopen… En dáár komen onze instrijk labels om de hoek kijken!

Truien, t-shirts, broeken, jassen, petten, alles wordt geïdentificeerd. Onze instrijk labels zijn een leuke, gemakkelijke manier om alle kleding en uniformen van uw kind te labelen. De naamlabels zijn waterdicht, kunnen in de wasmachine, droger en zijn ontworpen om de dagelijkse activiteiten van een kind te doorstaan. We zijn ook het enige labelbedrijf dat u 10 jaar garantie biedt.

Hoewel onze instrijk labels snel en gemakkelijk aan te brengen zijn, wilden we enkele van onze beste tips delen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit de instrijkbare naamlabels haalt en dat ze lang blijven zitten.

1.  Zorg ervoor dat de kleding strijkbaar is voordat u de labels aanbrengt.

Instrijk labels hebben veel warmte nodig om correct te worden aangebracht en sommige stoffen, zoals acryl of andere synthetische materialen, kunnen dergelijke hitte niet weerstaan, dus raden we u aan de instrijk labels niet op deze materialen te gebruiken. Als u toch het risico wilt nemen, kunt u de temperatuur van het strijkijzer verlagen en de labels langer op het item strijken, maar dit werkt misschien niet altijd.

2. Zet de stoomstand van het strijkijzer uit

Tegenwoordig gebruiken alle strijkijzers de stoomstand, maar het water van de stoom kan in de smeltlijm van de labels komen en deze verzwakken, dus zet deze uit. Het is ook het vermelden waard dat het siliconenpapier waterdicht is, dus de stoom zal waarschijnlijk naar boven komen en uw hand bezeren. Als u de stoomstand uitschakelt, kan het zijn dat het strijkijzer niet op de maximale temperatuur verwarmt. Als dit het geval is, laat u het water in het strijkijzer weglopen zodat het de hoogste temperatuur kan bereiken.

3. Plaats het label voorzichtig op de kleding en zorg ervoor dat u het siliconenpapier gebruikt.

Het is belangrijk om het meegeleverde siliconenpapier te gebruiken om ervoor te zorgen dat de labels niet smelten en aan uw strijkijzer plakken. Plaats het siliconenpapier gewoon over het zorgvuldig geplaatste label en probeer het strijkijzer zo min mogelijk te verplaatsen.

4. Verhoog de temperatuur tot de maximale temperatuur

Door op de labels te strijken, smelt u in feite de smeltlijm op de stof, dus u moet ervoor zorgen dat de temperatuur van uw strijkijzer hoog genoeg is. U wilt het strijkijzer op ‘hoog vuur’ hebben, wat bij de meeste strijkijzers betekent dat u de drie stippen of een linnen/katoen instelling moet selecteren, hoe dan ook, de maximale draaiknop zou het moeten doen! Als u een nieuwer of goedkoper strijkijzer hebt dat niet heet genoeg wordt, dient u ervoor te zorgen dat u het iets langer vasthoudt. Gewoonlijk ligt de ideale temperatuur voor het hechten van de smeltlijm rond de 150-170 °C.

5. Pas de tijd die u op het label strijkt aan op uw strijkijzer

Als uw strijkijzer op de hoogste stand niet de aangegeven temperaturen bereikt, moet u deze iets langer vasthouden. Zoals we in het vorige punt vermeldden, zal uw strijkijzer de smeltlijm met succes smelten wanneer het een temperatuur van 150 tot 170 °C bereikt en u het 8-15 seconden vasthoudt, maar strijkijzers zijn niet allemaal hetzelfde, dus u dient het misschien iets langer vast te houden. Vooral nieuwere of goedkopere strijkijzers worden vaak niet heet genoeg, dus als u na het aanbrengen van een eerste label merkt dat het niet goed plakt, probeer het dan langer vast te houden, maar vergeet niet te controleren of de stof bestand is tegen de temperatuur.

Wanneer u het eenmaal onder de knie hebt, zult u zien dat u niets anders meer wilt gebruiken, labels die niet blijven zitten of het tijdrovende naaiwerk, behoren tot het verleden!

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore