Ideeën om deze kerst op afstand te verbinden

Kerstmis is hier! En daarmee alle lichtjes, de gezelligheid en het eten dat dit seizoen met zich meebrengt. Wat dit jaar echter misschien ontbreekt, zijn de grote bijeenkomsten, het volle huis met ooms en tantes die je op geen enkel ander moment ziet en alle knuffels… Dit hoeft niet per se te betekenen dat je niet geniet van het gezelschap van de mensen die je niet persoonlijk kunt zien, ook al moet je verschillende manieren vinden om dat mogelijk te maken. Hier zijn een paar ideeën over hoe u contact kunt maken met vrienden en familie die u misschien niet persoonlijk kunt zien: 

Geniet van een Klei Nacht 

Zoom kan erg onhandig zijn, vooral met familieleden met wie je niet vaak praat, dus waarom zou je er niet meer een activiteit van maken? Koop wat klei, zet zoom aan en ga aan de slag. Dit is niet alleen leuk en creatief om te doen, maar zorgt ook voor stiltes en pauzes in een gesprek die anders een beetje ongemakkelijk zouden zijn. En als je bijzonder begaafd bent, heb je aan het einde misschien zelfs een nieuwe plant-pot of servetring! 

Samen een film kijken 

Tegenwoordig betekent het feit dat je niet in dezelfde kamer bent, niet dat je niet dezelfde film op precies hetzelfde moment kunt kijken! Wel eens van teleparty gehoord? Het synchroniseert het afspelen van video’s met verschillende apparaten en het heeft zelfs een groepschat voor mensen die graag praten tijdens een film! Als je echt zou willen, zou je zelfs aan de telefoon kunnen zijn met de persoon met wie je de film aan het kijken bent, hoewel we je aanraden om jezelf te dempen als je niet aan het praten bent, zodat je het tweede apparaat niet zo goed kunt horen als dat van jezelf. Het zal voelen alsof ze er zijn, je kunt zelfs vaag de popcorn ruiken die uit hun huis komt! 

Organiseer een proeverij 

Koop een van die verschillende kaasplanken, dozen met chocolaatjes of wat je maar wilt. Je hoeft niet eens hetzelfde te hebben als de ander – als je maar allebei iets te eten of te drinken hebt! Dan kun je praten over de smaken die je ervaart en feiten opzoeken over wat je eet. Het klinkt misschien niet zo veel, maar het kan ongelooflijk leerzaam zijn en ook een leuke manier om een ​​praatje te maken zonder het gevoel te hebben dat je geen dingen meer te zeggen hebt. Je kunt het zelfs afsluiten met een quiz over alle dingen die je hebt geleerd. 

Een ansichtkaart versturen 

Heeft u ooit een tekening van uw kind/nicht/kleinkind per post ontvangen? Het kan iedereens dag maken! Een klein bericht schrijven om mensen te vertellen wat je hebt gedaan, hoe het met je gaat en ze gewoon te laten weten dat je aan ze denkt, kan heel zinvol zijn. Soms vergeten we hoe fijn het kan zijn om een ​​kaartje of een brief te krijgen, omdat we eraan wennen iets te kunnen sms’en en de persoon het meteen te laten lezen, maar er valt iets te zeggen voor dingen die met de hand zijn geschreven en zorgvuldig zijn gemaakt. 

Maak een praatje via de telefoon 

Soms hoeft het niet uitgebreid te zijn, je moet gewoon tijd vrijmaken voor een praatje. Net zoals je zou doen als je koffie drinkt, vereist het inhalen via de telefoon soms dezelfde planning. Misschien wilt u het zelfs in uw dag plannen. En als je echt geen tijd hebt, kun je altijd bellen terwijl je iets doet dat niet veel aandacht vereist. Het kan fijn zijn om wat gezelschap te hebben terwijl je de was opvouwt, kookt of zelfs een puzzel maakt. Soms willen mensen gewoon je gezelschap en je stem horen, zo simpel kan het zijn om met iemand in contact te komen! 

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore