5 Manieren Om Je Garderobe Dit Jaar Op Te Frissen

Gast -post- door Hannah Boothe

Mode is, net als de seizoenen, altijd in beweging. En de meesten van ons willen er goed uitzien, wat ook inhoudt dat we onze kledingkasten regelmatig moeten veranderen. Met het begin van de lente en het warmer wordende weer, kun je misschien geïnspireerd raken om een lenteschoonmaak te houden. Als je nu je kast hebt bereikt, hebben we enkele ideeën die niet alleen kunnen helpen bij het organiseren van je eigen kleding, maar ook die van je kinderen. Het behouden van een stijlvolle en actuele stijl is een duur tijdverdrijf, maar er schattig en actueel uitzien hoeft dat niet te zijn. Van het upcyclen van vintage kleding tot het injecteren van persoonlijkheid met frisse accessoires. Hier zijn enkele van de meest effectieve methoden om je kleding bij te werken.

1. Voer Een Kast Audit Uit

Opschonen en updaten, hoe je het ook wilt noemen. Doe het licht aan, gooi de kastdeur open en verwijder iedere keer een andere categorie. Als je geen expert kunt inhuren, vertrouw dan op je instinct, intuïtie en gezond verstand.

Als de kleding verouderd, uit de mode, de verkeerde maat of zelfs het verkeerde teken voor je nieuwe functie is, verwijder deze dan onmiddellijk! Misschien is het enige waar je vaak naar grijpt je zwarte spijkerbroek. Als dat het geval is, moet je misschien een paar aanvullende items gaan kopen!

2. Maak Een Inventaris

Sorteer en hang alles uit; zorg ervoor dat zogenoemd ‘knitwear’ plat gehouden en gevouwen wordt om uitrekken te voorkomen. Overweeg tevens op bepaalde stukken aan te vullen daar ze zich ook hebben ontwikkeld; soms kan de toevoeging van slechts een paar nieuwe items de functionaliteit van je bestaande garderobe aanzienlijk verbeteren.

Bepaal welke items u moet aanschaffen om de outfit  te verbeteren. Het kan zo simpel zijn als een goed passende zwarte rok of zwarte broek. Je kunt een nieuw paar hakken, een smetteloos wit overhemd, een goed getailleerd tweedjack of sweaterjack, een opvallend sieraad of een nieuwe tas en twee vesten toevoegen. Het biedt een grotere verscheidenheid aan opties voor het stylen van je oude items.

3. De Neutrale Items Zijn Je Beste Vrienden

Terwijl je door je uitgebreide collectie bladert, kun je overwegen om alle neutrale dingen in je kledingkast te verzamelen en op één plek op te bergen; ze komen goed van pas bij het fris stylen van een outfit. Dit zijn de ‘basis’-kleuren van je stijl en ze zijn ideaal om een ​​geheel zwart ensemble te versterken. Combineer met dat vintage rode jack dat je hebt gehamsterd of die cowboylaarzen waarvan je niet zeker weet hoe je ze moet dragen.

4. Organiseer een kledingruil

Waarschijnlijk de leukste methode op onze lijst, een kledingruil is een uitstekende manier om het oude te zuiveren en ruimte te maken voor het nieuwe. Daarnaast is het de ideale reden om een ​​middagje met je vrienden door te brengen. Je kunt een uur lang de gemeenschappelijke stapel doorzoeken of je kunt er een uitgebreide avond van maken met drankjes, hapjes en een kringloopmodeshow. Nadat alles is uitgewisseld kun je alle items die nog over zijn, weggeven ter donatie.

5. Accessoires:

Vaak is het enige dat nodig is om versleten kleding nieuw leven in te blazen, een verandering in accessoires. Met een fris paar platte schoenen en een lichte omslagdoek in de kleur van het seizoen, kan een combinatie die geweldig is voor een stijlvol avondje uit er net zo goed uitzien op een zomers tuinfeestje.

Tassen, schoenen, sjaals en sieraden zijn essentieel om je outfit op te fleuren en te verbreden, zeker voor mensen die al een capsulegarderobe hebben. Met een simpelere kledingkast hoef je je geen zorgen te maken of je accessoires er goed uitzien of bij je outfit passen.

Deze eenvoudige methode helpt mijn vrouwelijke klanten met persoonlijke stijl om weer enthousiast te worden over het aankleden. Kies één opvallend item voor elk gelegenheid. Misschien kan een geliefde set kleurrijke oorbellen of een opvallende tas je outfit nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat je je unieke stijl niet beu bent.

Je kunt ook experimenteren met tweedehands winkelen

Hoewel dit geen nieuwe trend is, heeft het de afgelopen jaren aan kracht gewonnen, omdat consumenten aangetrokken worden tot tweedehandswinkels. Het is economisch en ecologisch vriendelijk en kan een kledingkast inspireren om te vernieuwen.

De sleutel tot tweedehands / recycled winkelen met een doel is; om gefocust en weloverwogen te blijven op wat je wilt kopen, in plaats van afgeleid te worden door andere producten alleen omdat ze er zijn. Het construeren van een capsule-garderobe is een proces dat prioriteit geeft aan bruikbaarheid, comfort en bedachtzaamheid.

In plaats van elk jaar afhankelijk te zijn van een enkele grote schoonmaak, segmenteer je garderobe en geef hem kleinere, meer regelmatige verfrissingen. Je zult er daardoor meer gepolijst uitzien, maar het zal op den duur ook resulteren in beter opgeleide en duurzame kledingbeslissingen.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore