Help je kind om lezen leuk te vinden – win een boek!

Kinderen die vaak worden voorgelezen, presteren beter op school. Maar hoe kun je je kind al van jongs af aan aanmoedigen om lezen leuk te vinden? We hebben 5 tips over hoe het beste uit lezen met je kind te halen.

Je kunt kans maken op het winnen van een set gepersonaliseerde My Nametags stickers samen met een gepersonaliseerd boek voor je kind van Lost My Name. Zie heironder meer informatie.

Dutch 3

Laat ze zelf kiezen

Laat je kind zelf het boek uit iezen en het zal zich direct meer betrokken voelen. Het is heel normaal wanneer je kind van tijd tot tijd hetzelfde boek uitkiest. Maar geen zorgen, want herhalen is goed. Wanneer je er een beetje klaar mee bent om telkens het zelfde boek voor te moeten lezen, laat je kind dan uit 2 boeken kiezen die je zelf graag zou willen voorlezen.

 

Stil en Comfortabel

Kies een moment op de dag die zowel voor jezelf als je kind goed uitkomen. Dat kan na de lunch zijn voor peuters of tijdens bedtijd of het avondbadje! Zorg er voor dat het stil is zonder afleiding van o.a. de TV, andere broertjes of zusjes, mobiele telefoons etc. En zorg voor een heerlijk comfortabel plekje om met je kind in weg te kruipen.

 

Praat erover

Praat over het boek en stel vragen terwijl je verder leest om je kind geïnteresseerd en bij het verhaal te houden. Laat ze raden wat er gaat gebeuren of vraag ze waarom ze denken dat iets juist gebeurd is.

 Dutch 28

Heb plezier!

Breng verhalen tot leven met gekke stemmetjes en bewegingen. Kinderen houdenook van kinderliedjes en versjes. Rijmen en herhaling zijn geweldig om je kind aan te moedigen om zich in het verhaal interesseren en het te leren. Wanneer je kind het leuk vond een bepaald boek met je te lezen, probeer er dan meer over te vinden. Check het internet voor fan clubs en de schrijver’s website. Zoek naar spelletjes, kleurboeken of wedstrijden.

 

Lees alles
Wanneer je onderweg bent, lees dan alles wat je tegenkomt, van reclame tot winkelborden en zelfs bus vetrektijden, simpele krantenkoppen etc. Dit zal je kind helpen om waarde en plezier aan het lezen te hechten.

 

Wedstrijd ALERT!

Eén gelukkige lezer wint een sticker naamlabelset van My Nametags samen met een gepersonaliseerd boek van de unieke kinderboeken uitgeverij Lost My Name. Het boek, t.w.v. €26,99, zal gebaseerd zijn op de naam van je kind zodat het volledig uniek is voor hem/haar. Het enige wat je hoeft te doen is ons te volgen: My Nametags en ook Lost My Name te volgen op Facebook en ons te vertellen waarom je de naam voor jouw kind hebt gekozen. We kiezen 1 winnaar per land (GB, Ierland, Frankrijk, België, Italië en Nederland). Uiteraard in de taal van jouw land. Zie meer over deze mooie boeken op www.lostmy.name/nl

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore