Wees een Smaakvolle Buzzfeed Chef

Tasty-Foreign

Weet je soms even geen raad meer wat te koken? Ben je steeds weer diezelfde (oude) recepten aan het maken?  Mijn goede voornemen was om wat creatiever te worden in de keuken en mijn kinderen en vrienden ontdekten toen Buzzfeed’s global recipe channel TASTY en PROPER TASTY.

Het is heel eenvoudig om de video’s te volgen en om de recepten te maken in je eigen keuken. Er zijn zoveel recepten waar je uit kunt kiezen. Kijk gewoon even wat je in je koelkast hebt liggen en wat je zou willen koken en we garanderen je een hoop inspiratie.

Vind genoeg kookvideo’s waarbij je begint te watertanden @buzzfeedtasty@buzzfeedpropertasty

Ondertussen hebben onze vrienden bij Buzzfeed ons een paar van hun beste en meest geliefde recepten gegeven om je te laten beginnen.

Happy Cooking!
Botermelk Gebakken Kip Sandwich
(Maakt 8 sandwiches)

Met een gezonde dosis cayenne in zowel de marinade als het meellaagje, komen scherpheid en lekker knapperig samen in deze sandwich. Alleen al de sappige kipfilet op een bedje van sla en tomaat op een broodje zou afdoende zijn maar de dille citroen yoghurtdressing zorgt ervoor dat hij pas echt verrukkelijk is.

Image of a buttermilk fried chicken sandwich

BOTERMELK  MARINADE
475ml/2 kopjes botermelk
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
½ theelepel cayenne
8 kippendijen (zonder bot en vel)

DILLE  DRESSING
350ml/1½ kopjes Griekse yoghurt
3 eetlepels dille, fijngesneden
1 theelepel knoflook poeder
2 eetlepels citroensap
20 gr/¼ kop geraspte Parmezaanse kaas

GEKRUID MEELLAAGJE
250g/2 kopjes meel
1 eetlepel zout
2 theelepels zwarte peper
1½ theelepel cayenne
1 eetlepel knoflookpoeder pinda ofzonnebloemolie
om in te bakken

OM TE SERVEREN
Boter voor op de broodjes
8 zachte hamburger broodjes
Botersla
2 tomaten, gesneden

BEREIDINGSMETHODE
1 In een middelgrote kom, voeg alle botermelk marinade ingrediënten samen.  Voeg de kippendijen toe. Marineer voor tenminste een uur in de koelkast of gedurende de nacht.
2 In een kleine kom, voeg alle ingrediënten voor de dilledressing samen. Dek de kom vervolgens af en zet deze minimaal een uur in de koelkast om af te koelen.
3 In een middelgrote kom, voeg alle ingrediënten samen voor het gekruide meellaagje. Dip de gemarineerde kip in de meel-mix totdat de kip volledig bedekt is.
4 Verwarm de olie tot 180°C (350°F) in een diepe pan. Zorg dat deze niet meer dan de helft met olie is gevuld. Bak/frituur de kip voorzichtig gedurende 7 minuten of totdat deze goed doorbakken is.  De binnentemperatuur zou een warmte van 75°C (165°F) moeten hebben en de kip zou goudbruin en krokant moeten zijn. Laat de kip uitlekken op keukenpapier of een uitlekrekje.
5 Verwarm een grote koekenpan. Smeer wat boter op de gesneden hamburgerbroodjes en rooster deze vervolgens in de pan totdat ze een beetje bruin worden en knapperig. Maak vervolgens je sandwich op met de geroosterde broodjes, sla, gesneden en dilledressing.

 

Reuze Kaneel Rol
(voor 12)

Wanneer je nog nooit ontbijtgebak hebt gemaakt, dan is dit een geweldige om voor het eerst uit te proberen! Want deze doorsnee kaneelrol is fantastisch en is ontzettend lekker.

Image of a giant cinnamon roll

DEEG
115 gr/½ kopje ongezouten boter, gesmolten, plus extra
om de pan in te vetten
475ml/2 kopjes volle melk, lauw warm
100 gr/½ kopje suiker
1 pak (actief/snel gedroogde) gist
625 gr/5 kopjes gewone meel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels zout

VULLING
175 gr/¾ kopje zachte boter
150 gr/¾ kopje lichtbruine suiker
2 eetlepels kaneel

GLAZUUR
115 gr zachte roomkaas
2 eetlepels boter, gesmolten
2 eetlepels volle melk
1 theelepel vanille extract

140 gr/1 kopje poedersuiker

METHODE
1  Smeer een pan of bakvorm met veel boter in, afmeting  25.5cm.
2  Meng in een grote kom de warme melk, gesmolten boter en fijngemalen suiker. De mix zou ongeveer 40°C warm moeten zijn. Voeg de gist geleidelijk aan de warme mix, besprenkel het en laat het een minuut rusten. Voeg 520 gr /4 kopjes meel aan de melk-mix toe en mix met een houten lepel totdat het goed vermengd is. Bedek de kom met een doek of afdekplastic en zet het op een warme plek waar het gedurende een uur kan rijzen.
3 Na 1 uur zou het deeg ongeveer in hoeveelheid verdubbeld moeten zijn. Verwijder de handdoek en voeg een extra 100 gr /3/4 kopje meel toe, het bakmeel en zout. Roer goed door en leg het vervolgens op een met meel bestrooide oppervlak. Kneed het deeg licht door en voeg wat meel totdat het deeg zijn plakkerigheid kwijtraakt en niet meer aan de ondergrond plakt. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Zorg dat de hoeken scherp en gelijk zijn.
4  Meng in een kleine kom de ingrediënten van de vulling en roer om het goed te vermengen. Smeer de vulling gelijkmatig over het uitgerolde deeg, ook de hoeken. Snijd, met behulp van bijvoorbeeld een pizzasnijder, het deeg in 4 lange en gelijke strips door horizontaal te snijden. Begin met de onderste strip en rol deze van rechts naar links. Vervolgens maak je hem vast aan de volgende strip en begin je weer met rollen van rechts naar links. Ga zo door met de volgende twee strips totdat je een enorme kaneel rol hebt.
5  Leg de grote kaneelrol in een geprepareerde pan of bakvorm en bedek deze met plastic. Plaats deze op een warme plek en laat weer 30 minuten rijzen.
6  Verwarm de oven voor op 160°C.
7  Verwijder het plastic en bak voor 45 minuten. Bedek de rol met aluminiumfolie om te vorkomen dat de buitenkant aanbrandt en bak voor nog eens 35 minuten.
8 Terwijl de kaneelrol in de oven zit, bereid je het glazuur. Klop de crème kaas, boter, melk, vanille en poedersuiker in een middelgrote kom totdat het er smeuïg uitziet.
9  Haal de kaneelrol uit de oven en laat het minimaal voor 20 minuten afkoelen. Eenmaal afgekoeld, haal de rol uit de pan en besprenkel de rol met het glazuur voordat je de rol serveert.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore