Kom Buiten Deze Herfst

Het is zo makkelijk om het fijne buitenzijn te vergeten wanneer de avonden weer vroeg beginnen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het doorbrengen van tijd in de buitenlucht in je voordeel werkt. Niet alleen zullen jij en je kinderen wat zonlicht pakken, en daarmee een voorraad vitamine D aanleggen voordat de wintermaanden aanbreken, in de natuur zijn helpt ook tegen alledaagse stress en ongerustheid.

Autumn Leaves

Hier is onze samenvatting van de leukste buiten activiteiten om deze herfst te gaan doen.

Word Creatief

Maak een wandeling en zoek verschillende herfstbladeren in het bos.  Probeer zo veel mogelijk verschillende balderen te vinden en probeer ze te benoemen.  Neem ze vervolgens mee naar huis en maak er je eigen kunstwerken mee van tekeningen met echte blaadjes tot bosdieren met gezichten of maak er een boskroon van.

NL Leaves

Bouw een Boshut

Kinderen vinden niets leuker dan hun eigen verstop plek te maken van bostakken.  Gebruik takken, bladeren, twijgen en stronken om zo een stevige bos hut te bouwen. Hieronder geven wij een paar tips om de beste hut te bouwen!

1. Zoek naar een goede ondergrond – kijk uit naar een stevige boom met voldoende geschikte knobbelige uiteinden.
2. Bouw je basis frame  – zoek een paar stevige en grote takken en zet ze schuin tegen een boom of tegen de takken van de boom.
3. Bouw de muren – verzamel meer takken en zet die schuin tegen je basis frame.  Zet ze dicht tegen elkaar zodat ze stevig en vast staan.
4. Bescherming tegen wind, zon regen – gebruik kleinere takken en twijgen om je hut te bedekken. Druk ze tussen elke opening zodat je hut je beschermt tegen
wind en regen.

MNT-den-building

Strand Opruimen

Children love going to the beach and are often fantastic at picking up litter. Combine the two and find things to recycle on the beach. Or join forces with an organised beach and river clean. Voor meer informatie zie NederlandSchoon – https://www.nederlandschoon.nl  en laat je inspireren door de Beach Clean Up Tour Nederland: https://www.beachcleanuptour.nl/over-de-tour/ welke onlangs heeft plaatsgevonden.
MNT-beach-clean

Maak een Insecten Hotel

Je kunt interessante insecten en andere beestjes naar je tuin lokken om zo een grotere bio-diversiteit in je tuin te creëren door een insecten hotel of meer een klein stulpje te maken.  Om een grotere diversiteit aan insecten aan te trekken, zet dan je hotel op een plek die zowel wat zonlicht als schaduw krijgt, wellicht onder een boom of heg.  Maak een stevige basis. Probeer daarbij gerecycled of natuurlijke producten te gebruiken. Je kunt de gaten bijvoorbeeld dichtmaken met dood hout of oude bamboestengels. Een hotel van gestapelde houtblokken vormen een goed nest voor solidaire bijen. Stro, hooi, droge balderen en losse schors  vormen een perfecte verblijfsplek voor kevers, duizendpoten, spinnen en pissebedden.
Bug Hotel

Ga Kamperen

Wanneer de weersvoorspellingen er gunstig uitzien, ga er dan even tussenuit en breng een paar dagen en nachten door op de camping! Pak de laatste zonnestralen tijdens de herfst en rooster marshmallows rond het kampvuur. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn. Vind de perfecte kampeerplekken op:
http://www.bijzonderecamping.nl of  via de ANWB https://www.anwbcamping.nl/thema/topcampings

 

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore