De Nieuwe Klaslokalen

Terug naar school gaan, zal dit jaar wat anders zijn – maar dat betekent niet dat we er niet het beste van kunnen maken.  

Neem een kijkje hoe klaslokalen over de hele wereld zich aanpassen en vernieuwen om een ongewone situatie plezierig te maken! 

  • Door sociale afstand te creëren met leuke hoeden: 
  • Door de saaie en misschien enge tafels om te bouwen tot vrachtwagens met hygiëne schermen:
  • Door kinderen te laten inzien hoe leuk het is om elkaar weer te zien en ieder z’n eigen spullen te hebben, dus voortaan geen gevecht wie wat eerst gebruikt! 

We willen allemaal graag terug naar normaliteit: erop uitgaan wanneer we willen, elkaar omhelzen en knuffelen, ademen zonder enige zorgen, maar omdat dit nog wel wat langer zou kunnen duren dan we eigenlijk hopen, is het maar beter om goed voorbereid te zijn op de nieuwe omstandigheden. 

Mensen kunnen zich bijzonder goed aanpassen – kinderen in het bijzonder excelleren hierin. Dus met het terug naar school gaan; in plaats van zich zorgen te maken en in paniek te raken en focussen op zaken waar we nu juist geen controle over kunnen houden, passen we ons simpelweg aan en maken we er het beste van in een onzekere en onvoorspelbare situatie.  

Hebt u ideeën of tips over hoe de aanvang van het nieuwe schooljaar er voor kinderen leuker op te maken? Laat het ons weten!

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore