4 ideeën om uw kinderen te inspireren om te lezen in het digitale tijdperk

Gast -post- door Tracie Johnson

Als u zich zorgen maakt dat uw kinderen liever videogames spelen of op sociale media surfen dan een boek op te halen, dan is het tijd om actie te ondernemen. Lezen heeft immers tal van voordelen, waaronder het stimuleren van de verbeelding, het verbeteren van de concentratie en het trainen van de hersenen. Hier zijn een paar manieren om uw kinderen te laten lezen in het digitale tijdperk.

1. Lezen kan leuk zijn

Kinderen laten begrijpen dat lezen leuk kan zijn, is misschien niet altijd gemakkelijk, maar het kan worden bereikt. U kunt bijvoorbeeld kleurrijke poppen gebruiken om spel en betrokkenheid te stimuleren. Een ander idee is om kinderen tekeningen te laten maken van de verhalen met kleurpotloden, verf of potlood en deze op een muur te bevestigen zodat iedereen ze kan bewonderen. Koop of maak kostuums voor uw kinderen om te dragen van favoriete boekpersonages voor bijvoorbeeld Halloween.

U kunt ook een verhalenboekfeest houden waar vrienden worden uitgenodigd en iedereen zich verkleedt als een boekpersonage. Bovendien kun je speciaal voor kinderen een leesruimte creëren. Je kunt het decoreren met favoriete personages uit het verhalenboek, felgekleurde verf, grappige meubels en meer. Houd het daarentegen simpel door een comfortabele leesstoel in de slaapkamer van je kind of ergens anders te zetten.

2. Vind spannende boeken

Je kunt veel spannende kinderboeken vinden in bibliotheken, boekwinkels of online. Er zijn bijvoorbeeld boeken over anatomie voor kinderen. Kinderen kunnen leren over het menselijk lichaam, wetenschap en meer. Het ontwikkelen van een liefde voor anatomie op jonge leeftijd kan zelfs jongeren inspireren om te dromen om dokter, verpleegster of iets anders te worden. Draken, eenhoorns, echte helden zoals brandweerlieden, feeën en nog veel meer bevolken ook de meest uitzonderlijke boeken. Daarnaast kun je ook humoristische teksten uitkiezen.

Natuurlijk kan bijna niets bevredigender zijn dan eens goed te lachen ten koste van een personage. Let goed op wat jongeren leuk vinden, zodat je de volgende keer dit soort boeken kunt kiezen. U kunt een reeks aan budgetvriendelijke of gratis lectuur ontdekken door online, op Goodwill of op tal van andere plaatsen te zoeken.

3. Lees één boek per dag

Door elke dag één kinderboek te lezen, kunnen boeken voor jongeren gedenkwaardiger worden. Als uw kind overdag geen zin heeft om te lezen, probeer dan voor het slapengaan een boek hardop voor te lezen. Hierdoor heeft uw zoon of dochter geen andere activiteiten om uit te kiezen. Bovendien bevordert voorlezen aan jongeren een gezonde hersenontwikkeling, stimuleert het sterkere emotionele verbindingen, motiveert het de liefde voor lezen, verbetert het luister- en taalvaardigheid en creëert het sterkere ouder-kind banden. U en uw kind kunnen elke dag troost vinden bij het doen van een gezinsvriendelijke activiteit. Dit kan je helpen om je problemen een tijdje te vergeten en je te concentreren op een geweldig verhaal

4. Boeken toegankelijk maken

Als uw kind geen boeken bij de hand heeft, kan het moeilijk zijn om er een te vinden om te lezen. U kunt het u gemakkelijk maken door altijd een boekenplank bij u in de buurt te hebben. Probeer dit eens in de slaapkamer van uw kind of in de woonkamer te plaatsen. Boekenplanken voor kinderen kunnen buitengewoon esthetisch zijn en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, ontwerpen en vormen.

Daarnaast kun je een boek op een nachtkastje leggen als herinnering om voor het slapengaan te lezen. Het kan zelfs zijn dat uw kinderen het boek ‘s ochtends openen om voor het ontbijt te lezen. Een andere mogelijkheid is om jongeren een laptop of tablet te geven om digitale boeken te downloaden. Barnes & Noble en Amazon hebben apps beschikbaar om onderweg of zelfs thuis te lezen. Daarnaast maken apps lezen toegankelijker dan ooit. U kunt zelfs cadeaubonnen voor kinderen geven om e-books te kopen voor vakanties of wanneer dan ook

Afsluitende gedachten

Hoewel het heel leuk kan zijn om technologie te gebruiken, is dit niet de gezondste activiteit voor kinderen. In plaats daarvan is het belangrijk om jongeren de waarde bij te brengen van het doen van zinvolle activiteiten die waarde toevoegen aan iemands leven. Inderdaad, kinderen die lezen kunnen nu en in de toekomst gelukkiger en gezonder zijn dan kinderen die dat niet doen.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore