Hoe kinderen een nieuwe hobby en sport aan te leren

Foto door Markus Spiske op Unsplash 

Gast -post- door Jordan Fuller

Leren voordat ze in een groepsleersituatie worden geplaatst.

Dus je kind wil iets nieuws leren! Het kan lastig zijn om uit te zoeken wat uw rol is bij de nieuwe sport of hobby van uw kind.  

De meeste kinderen leren het beste van een coach die gespecialiseerd is in de door hen gekozen sport of hobby. Maar sommige kinderen (vooral de verlegen kinderen) willen het misschien liever thuis doen of leren.

Of misschien kiezen ze in plaats daarvan voor knutselen, wat kan betekenen dat ze waarschijnlijk thuis leren.

Wat het temperament of de gekozen activiteit van uw kind ook is, uw rol is belangrijk. Ze waarderen uw mening, uw inbreng en uw lof, dus hoe u meedoet, kan het succes van uw kind maken of breken.

Hier is ons advies!

Vraag Om Hun Mening

Alleen omdat u in uw jeugd een kampioen honkbalspeler was, betekent dit niet dat uw kind dezelfde vaardigheid of passie zal hebben.

Uw eerste stap zou moeten zijn om erachter te komen wat ze willen doen! Misschien speelt hun vriend tennis en vinden ze het mooi. Misschien vinden ze het heerlijk om de voetbal door de achtertuin te trappen. Of misschien zijn ze een beetje verlegen en geven ze de voorkeur aan een individuele sport zoals hardlopen.

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u uw kind niet per ongeluk in een sport duwt waar u van houdt, of waar u als kind van hield. Vraag hun mening en ontdek wat ze echt zouden willen doen. Ze zullen er veel gelukkiger van worden!

Doe Het Met Ze  

Als uw kind eenmaal heeft besloten welke sport of hobby het wil gaan doen, kunt u het het beste samen met hem of haar doen! Het is duidelijk niet dat we met hen meegaan op het veld of deelnemen aan hun teamtraining.

Maar een groot deel van de ondersteuning is om thuis met je kind te oefenen. Vraag ze om te laten zien wat ze hebben geleerd, gooi of trap even met een bal, of werk samen aan iets specifieks. Vergeet niet om te controleren of uw kind het eerst wil doen, zorg ervoor dat ze zich niet verplicht voelen.

Hier zijn twee manieren waarop u betrokken kunt raken bij de sporttraining van uw kind.

Deel Uw Passie 

Als uw kind toevallig dezelfde sport kiest als degene waar u van houdt of die u als kind deed, deel dan uw enthousiasme met hen!

De kans is groot dat ze er enthousiaster over zullen zijn als ze weten dat u dat ook bent, en dit kan een uitstekende tijd zijn voor ouder en kind om een ​​band op te bouwen over een wederzijdse interesse.

Als u een oude knuppel, handschoen, basketbal of welk ander apparaat dan ook hebt uit uw kindertijd, geef het dan aan hen door.

Vertel ze over uw favoriete spelers en vraag naar die van hen. Kijk samen naar sport op de televisie! Het delen van enthousiasme voor een sport, is een geweldige manier om uw kind geïnteresseerd te houden en ervoor te zorgen dat ze er plezier in hebben.

Geef het goede voorbeeld

De meeste kinderen leren door te doen, niet door ze te vertellen wat ze moeten doen. U kunt meedoen (thuis, niet tijdens een team oefening) door uw kind te helpen met oefenen.

Als ze met iets specifieks worstelen, reserveer dan een uurtje om eraan te werken. Leer ze hoe, maar laat ze ook de bewegingen zien. Laat ze uw beweging kopiëren en corrigeer ze voorzichtig waar ze hulp nodig hebben.

Als ze een sport spelen waar u niet helemaal bekend mee bent, dan is YouTube uw vriend! U kunt een aantal video’s online bekijken en leren hoe ze het werk moeten doen waar ze aan werken. Van daaruit is het gemakkelijk om ze te laten zien en er samen aan te werken.

Hanteer Een Beloningssysteem

Het is geen geheim dat kinderen (uhh, mensen) gemotiveerd worden door het idee van een beloning. Als het om sport gaat, is de beloning vaak het winnen van een wedstrijd of het scoren van punten. In termen van hobby’s is de beloning het resultaat, wat een fysiek iets kan zijn of het leren van een vaardigheid.

U kunt de opwinding een beetje verhogen door uw eigen beloningssysteem in te voeren. Zorg er echter voor dat u dit doet om toe te voegen aan het enthousiasme dat uw kind al heeft voor zijn sport of hobby, niet om te proberen iets op te leggen. Als dat het geval is, kan uw kind beter iets anders gaan doen.

U kunt bijvoorbeeld uw eigen puntensysteem opzetten waarbij u punten toewijst telkens wanneer uw kind een doelpunt/punten scoort, een uitstekende vangst of schot heeft, of geweldige sportiviteit toont.

Stel beloningen in voor het behalen van een bepaald aantal punten, en uw kind zal een extra stimulans hebben om het beter te doen in de sport of hobby waar ze van houden!

Raak Enthousiast

Ga naar de spelen! Neem ze mee naar de praktijk. Vraag ernaar. Raak enthousiast over de door uw kind gekozen sport. Als ze zich gesteund voelen, zullen ze er veel meer van genieten.

Vergeet echter niet om bij hen in te checken. Vraag of ze er nog steeds van genieten. Ontdek wat ze er het leukste aan vinden. Controleer of er iets is dat ze niet leuk vinden.

Onthoud dat dit over hen gaat, niet over uzelf. Uw kleine ‘mepper’ is misschien een zeer getalenteerde jongen met een honkbalknuppel in de hand, maar als ze daar niet willen zijn, is het uw taak om ervoor te zorgen dat ze zich er nooit toe gedwongen voelen.

Dus wees enthousiast over waar zij enthousiast over zijn en toon ze steun door uw gejuich, vragen en lof. Maar raak niet zo overdreven opgewonden dat ze het gevoel hebben dat ze geen andere keuze hebben dan het te doen zodat u gelukkig bent!

Conclusie 

Bedenk altijd, ook al zal uw kind de sport waarschijnlijk van een coach leren of met een team werken, blijf erbij betrokken.

Betrokken raken bij het proces om kinderen een nieuwe hobby en sport te leren, kan zeer bevredigend zijn, en het is ook een geweldige kans voor ouders en kinderen om een ​​band op te bouwen over iets leuks en interessants.

Onthoud vooral dat dit over de kinderen gaat. Hoewel we voorstanders zijn van steun en opwinding, is er niets ongemakkelijker (voor toeschouwers en kinderen) dan een overdreven “coachende” ouder die vanaf de zijlijn tegen hun kind schreeuwt!

Geef ze de ruimte om hun ding te doen. Of het nu op het sportveld is of een indoor hobby en of ze nu super getalenteerd zijn of gewoon een ander gezicht in de menigte, laat ze plezier hebben en leren en groeien door de ervaring.

Over de auteur

Jordan Fuller speelt al tientallen jaren golf en hij deelt zijn passie voor het spel door jonge golfers te begeleiden. Als hij niet op het strand of de baan is, is hij te vinden om onderzoek te doen of te schrijven voor zijn website, Golf Influence.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore