Gezonde Snacks voor Kinderen – tips van moeders

We weten allemaal dat we onze kinderen gezonde snacks mee naar school zouden moeten geven of wanneer ze soms uitgehongerd uit school komen. Uit ervaring weet ik dat het erg makkelijk is om bij tijdgebrek een pak koekjes mee te pakken onderweg naar school. Dus hier geven we inzicht (van moeders bij het schoolplein) in de gezonde snacks die kinderen wel lekker vinden en zullen eten.

Zorg ervoor dat je kinderen betrokken zijn bij je vraagstuk “gezonde snacks” door ze suikerklontjes te laten tellen met de ‘Sugar Smart’ app. Het is eenvoudig te gebruiken. Scan simpelweg de streepjescode van hun favoriete drankje of snack/tussendoortje en je ziet hoeveel suikerklontjes erin zijn verwerkt.

Mijn kinderen waren geschrokken van het aantal suikerklontjes dat verwerkt is in hun favoriete pak koekjes….

image 1De ‘5 per dag’ binnenkrijgen

We weten allemaal dat fruit of groente als supergezonde snack, door niets verslagen kan worden. Maak het binnenkrijgen van de ‘5 per dag’ tot iets leuks door bijvoorbeeld fruit op cocktailprikkers te geven of met een kleurrijke zak vol fruit en groente. Mijn 8 jarige is dol op komkommer, selderij en wortel met een potje humus- perfect voor een snelle naschoolse snack. En zelfs schrijf ik berichtjes en gekke gezichtjes op de bananen van mijn dochter voor mee naar school! 😉

 

fruit

Kaas & Eieren

Proteïne van kaas en eieren helpen hongerige buikjes snel te stillen. Zowel los te eten als op crackers of rijstwafels/beschuit. Een gekookt ei is eenvoudig en snel klaar te maken. Koop kantenklare per stuk verpakte klaasstengels/babybel of snij zelf een stuk van een blok kaas om mee naar school te nemen.

cheese

Een (gezonde) Sandwich

Crackers, rijst of mais wafels zijn allemaal gezonde alternatieven voor de traditionele witte sandwich. Doe er wat kaas op of jam (zonde toegevoegde suikers natuurlijk) banaan, humus of gepureerde avocado. Gezonde notenboter(s) zonder toegevoegde suikers zoals amandel of cashew. Appelstroop met notenboter zijn favoriet in ons huis.  Vermijd noten mee naar school te nemen vanwege noten allergieën.

rice-cakes-620x330

Een (gezond) Koekje

Wanneer je het leuk vindt om te bakken, dan is het zo veel beter om zelf de gezondere versies van cakejes/koekjes etc te maken omdat je precies weet wat er in zit, zeggen meerdere moeders. Als alternatief, kies gezonde snacks en repen zonder toegevoegde suikers of additieven. Een aantal merken waar moeders bij zweren zijn Nak’d, Trek of Bounce Balls.

anzac-biscuits (1)

Ongezoete Yoghurt

Vermijd kant en klare (fruit) yoghurtjes welke vol met suiker zitten en voeg daarvoor in de plaats honing of vers fruit toe aan naturel yoghurt om ze zo op natuurlijke wijze te zoeten.

yogurt-and-fruit

Noten & Zaden

Kies voor noten en zaden (buiten school) in plaats van chips. Ze zitten alleen niet boordenvol omega oliën, ze vullen ook behoorlijk. Zoek naar onbewerkte noten zonder zout of suiker. Je 5 jarige kind zou niet meer dan 3gram zout (of 1,2gram sodium) per dag moeten binnenkrijgen, volgens voedingsrichtlijnen en sommige zakjes chips bevatten een hoog zout gehalte.

Which-is-Healthier-Nuts-or-Seeds

Zelfgemaakte Popcorn

Mijn kinderen vinden het geweldig om popcorn te maken met mij. Het is leuk om te maken en het smaakt zo veel lekkerder dan een magnetron zak popcorn of kantenklare zak. We strooien er zowel een heel klein beetje zout en suiker over maar je kunt ook een beetje honing proberen of dip in een goede kwaliteit chocola als speciale lekkernij.

popcorn

Gezonde H2O

Als je kinderen water lekker vinden, dan lach je ; ) Veel moeders zweren erbij om geperst fruit bij het water te voegen om zo het water een smaakje te geven. Mijn kinderen zijn dol op hun Kidzinger met ingebouwde citruspers en rietje.

 

MNT-kidzinger-213x300

 

 

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore