Onze Nieuwe Allergie Ontwerpen

‘Allergie’ is de meest voorkomende chronische ziekte in Europa, geen wonder dus dat ouders bezorgd zijn over wat ze eraan kunnen doen om het risico van voedselallergieën bij hun kind of baby te verkleinen. Een van de meest belangrijke dingen die je als ouder kunt doen, is anderen die voor je kind zorgen of oppassen  hierop wijzen, inclusief de leraren op hun school of het kinderdagverblijf.

My Nametags heeft verschillende allergie ontwerpen ontwikkeld welke gepersonaliseerd kunnen worden met de naam van je kind en welke op zijn/haar tas, lunchtrommel, waterfles, melkfles of op welk item dan ook waar je denkt dat het effectief zal zijn. Je kunt je set met My Nametags labels hier bestellen.

 

Ongeveer 90% van de allergische reacties worden meestal maar door een paar verschillende voedselsoorten veroorzaakt.

De belangrijkste zijn:

1NL-BNL Milk

Zuivel                                                     

1NL-BNL Eggs

Eieren

1NL-BNL Wheat - Gluten

Tarwe/Gluten     

1NL-BNL Nuts

Noten

1NL-BNL Seafood

       Zeevruchten           

                            1NL-BNL Shellfish

Schaaldieren 

 

Ander voedsel dat allergische reacties kan veroorzaken, zijn soya, sesam, kiwi en peulvruchten. Een hoge histamine concentratie in tomaten en aardbeien veroorzaken vaak huiduitslag na het eten ervan maar ze vallen niet direct onder ‘allergieën’.

NL-BNL Sulphates R

Sulfaten (SO²)     

Sulfaten zijn conserveringsmiddelen die zijn toegevoegd aan voedsel en dranken voor een langere houdbaarheid. Sulfaten kunnen onplezierige symptomen veroorzaken zoals irritatie aan de longen en astma. Een allergie voor sulfaten is over het algemeen zeer zeldzaam.

NL-BNL Celery R

Selderij

Allergische reacties voor selderij (stengel, bladeren, scherpheid en zaden), als ze voorkomen, kunnen zeer ernstig zijn. Mensen met een selderij allergie zouden ook knolselderij moeten vermijden.

NL-BNL Soya R

Soya    

Soya is een proteïne afkomstig van de soya boon, wat een peulvrucht is. Soya bonen  kunnen rauw gegeten worden maar worden meestal gedroogd. Ze worden vaak edamame genoemd. Er zijn twee typen soya allergieën: onmiddellijke en vertraagde.

NL-BNL Sesame R

Sesam

Het aantal mensen met een sesamallergie is over de laatste 20 jaar flink gestegen en deze stijging houdt waarschijnlijk verband met de stijging in consumptie van sesam. Andere zaden kunnen ook zorgen voor allergische reacties maar sesam blijkt de meest algemene.

NL-BNL Lupin R

Lupine

De zaden van de lupine tuinbloem (wolfsboon) worden gemaald tot lupine meel welke gebruikt kan worden in gebakken producten zoals gebak, pastei, pannenkoeken en pasta. Het wordt ook veel gebruikt in glutenvrije producten.

1NL-BNL Fur

 

Huisdieren (vacht)   

We zijn dol op onze huisdieren maar de vacht van onze harige vrienden kan ook vaak voor allergieën zorgen. Dat geldt ook voor pollen dus hebben we ook daar allergie ontwerpen voor.

                                      

1NL-BNL pollen

Pollen