Top 10 Fitness Trends voor 2018

image of a yoga pose

Januari is de tijd van goede voornemens en nieuwe uitdagingen. Het is daarom een perfecte tijd om een nieuw trainingsprogramma te starten of een oude weer op te pakken. We dachten dat je het wel leuk zou vinden om over de beste en meest populaire fitness trends voor 2018 te lezen zoals deze zijn onderzocht door The American College of Sports Medicine.

(vergeet niet al je uitrusting te labelen van sportschoenen tot yogamatten tot waterbidons en springtouwen met onze extreem veelzijdige naamstickers welke op praktisch alles blijven plakken) Indien je instrijk labels of stickers wenst te bestellen, dan kan dat makkelijk en snel geregeld worden via de My Nametags website.

  1. HIIT image of weights

De Hoge-Intensiteits Interval Training staat nog steeds bovenaan de lijst daar het ontzettend populair blijft in sportclubs over de hele wereld. HIIT heeft betrekking op korte inspanningen zoals bijvoorbeeld een 40 seconden hoge intensiteitsoefening zoals stilstaand rennen op 1 plek gevolgd door een korte rustpauze van 10 seconden. De meeste HITT lessen duren 30-45 minuten of minder. Het is vrij eenvoudig om het zelf thuis te doen met behulp van een app die je tijd bijhoudt.

  1. GROEPEN

Ongeacht wat je fitness niveau is, wanneer je op zoek bent naar extra motivatie of een stok achter de deur, dan biedt een groeps-les of training zeker uitkomst. Kies uit aerobics of spinning of een dansklas. Groepslessen zijn er al heel lang maar pas sinds 2017 maken groepslessen deel uit van de top 20.

  1. DRAAGBARE TECHNOLOGIE

Op nummer 3 staat draagbare technologie. Deze omvat een hele verscheidenheid aan items zoals fitness trackers, smart horloges, bloeddruk en hartritme monitoren, GPS tracking etc. Draag een van deze items en breng je fitness naar een ander niveau! – Misfit, Apple iWatch, Garmin, EFOSMH, Pebble Time, TomTom, Samsung, Basis, Jawbone en Fitbit. Kies maar!

  1. LICHAAMSGEWICHT / BODY WEIGHTImage of a fitbit

Lichaamsgewichtstraining verscheen voor het eerst in een vragenlijst van 2013 en kwam op de tweede plek in de top van 2017. Ook al staat ‘body weight’ of weerstandstraining al eeuwen bekend, sportclubs hebben het over de hele wereld geïntroduceerd. Het is een vrij goedkope manier van trainen aangezien de meeste programma’s weinig sportmateriaal of apparaten vergen.

  1. KRACHT

Krachttraining blijft extreem populair op alle gebieden van de gezondheid en fitness industrie. Gewichtstraining wordt steeds meer gebruikt door zowel mannen als vrouwen jong en oud om sterker en krachtiger te worden.

  1. GESCHOOLD, GECERTIFICEERD & ERVAREN PROFESSIONALS

Nu er steeds meer gezondheids- en fitness professionals zijn die gecertificeerd zijn, is het makkelijker om iemand te vinden die je kan helpen om fit te blijven. Doe je eigen onderzoek en vind iemand met de juiste training voor jou.

  1. YOGAMNT - resistance

Yoga staat ten opzichte van 2017 nu op de 7de plek in plaats van de 8ste. Er zijn zo veel verschillende vormen van Yoga om uit te kiezen. Power Yoga, Yogalates, Bikram Yoga om er maar een paar te noemen. Dat deze vorm van sport goed gehandhaafd blijft, heeft er mee te maken dat er elk jaar weer aanpassingen zijn en er de zogeheten ‘frisheid’ in wordt geblazen zodat het een aantrekkelijke vorm van sportuitoefening blijft, zegt de ACSM.

  1. PERSONAL TRAINERS

Steeds meer en meer studenten studeren kinesiology, suggererend dat zij zich opmaken om een stap in de wereld van personal training te zetten. Wanneer je een type bent die extra motivatie nodige heeft, dan is 1 op 1 coaching een goede keuze.

  1. FITNESS PROGRAMMA’S VOOR OUDEREN

Nu de babyboomers met pensioen gaan, vormen zij een groeiende markt van oudere volwassenen welke gezonder met pensioen gaan dan oudere generaties. Gezondheids- professionals creëren leeftijdsgeschikte klassen om oudere volwassenen gezond en actief te houden.

  1. FUNCTIONELE FITNESS

Fitness programma’s die ontworpen zijn om je dagelijkse leven aan te vullen, zijn belangrijk. Het gaat er niet alleen om er goed uit te zien in je kleding, maar het moet ook functioneel zijn– kun je achter je kind aanhollen als deze de straat nadert… Functionele fitness traint je spieren om alle aspecten van het alledaagse leven te kunnen doen, inclusief je kernkracht, stabiliteit en balans.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore