Adams Legendarisch Avontuur – Iemands beste maatje toch niet zo vriendelijk…

IMG_3469

Dus nadat ik vorige week ternauwernood ontsnapte aan een ontvoering door een menselijk wezen, ben ik blij jullie te vertellen dat ik weer terug in de wildernis ben. Volledig vrij om te ontdekken zonder steeds voor dood te moeten spelen tussen al die mensen. Het is gewoon helemaal zoals ik het wil!

IMG_3470

Misschien vraag je je wel af hoe ik hier terecht ben gekomen…. Nou, het was anders wel een behoorlijk stuk peddelen om eerlijk te zeggen. Na een paar uur op deze boot rondgedreven te hebben, arriveerde ik veilig en wel, een beetje bezweet, aan de andere kant.

IMG_3471

Ik besloot om een boom te beklimmen want ik ben tenslotte een beer. Mijn vriend Grizzly, die een beetje een slecht humeur heeft, vertelde me een keer dat de beste manier om een boom te klimmen is de ene klauw voor de andere klauw te zetten. Dus zonder enige moeite klom en klom en klom ik.

IMG_3472

Ik klom zo hoog dat mijn benen begonnen te knikken van angst. Ik realiseerde me dat ik niet zo sterk was als mijn vriend Grizzly. Ik was ook niet gewend aan deze manier van klimmen en met het verhaal van Humpty Dumpty in mijn hoofd, klom ik dan ook net zo hard weer naar beneden.

IMG_3473

Na een lange wandeling op het strand, besloot ik in het zachte zand watt e ontspannen. Net toen ik het uitzicht aan het bewonderen was, hoorde ik voetstappen achter me. Ze werden duidelijk luider en deze keer klonken ze niet als een bezorgde voorbijganger. Dit was beduidend gevaarlijker wat naderde…

IMG_3474

En toen plotseling… Hebbes! Ik werd gegrepen door een wilde hond! Hij greep me en schudde me heen en weer. De mensen stonden er lachend en wijzend omheen. Ik kon nu niet direct verzinnen wat er zo grappig was. Ik zat volledig onder de hondenslijm en wanhopig bewoog ik hemel en aarde om uit de bek van die hond te komen.

IMG_3475

Uiteindelijk liet de hond me los en blafte vol trots. Het was een ontsnapping van geluk en ik kwam er gelukkig van af met niet meer dan het ruiken naar hond. Het werd tijd voor een duik in de oceaan om me op te frissen en om wat beschutting voor de nacht te gaan zoeken.

IMG_3476

Ze zeggen ook wel eens dat het avontuur zelf jou veel leert over de bestemming… maar tot nu toe heb ik vooral geleerd om weg te blijven van stranden met honden!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>